Foto: Shutterstock

Guļamistaba ir kā mazs buduāriņš, kurā atrodoties, vēlams būt sajūtai, ka nemaz negribas no tās iziet. Vienam šo sajūtu rada apgaismojums, citam kāda mēbele, bet visbiežāk šo sajūtu rada tieši gulta. Ja nevar atrast vēlmēm atbilstošāko gultas rāmi, netrūkst arī ideju, kā iekārtot omulīgu migu bez tā.

Šis interjers vien pierāda to, ka dažreiz pat pašai gultai nav nozīmes, jo stilīgu gulēšanas zonu var ierīkot pat bez rāmja, liekot uz grīdas matraci. Ekonomisks, bet ļoti gaumīgs risinājums!

A photo posted by bedroomdesign (@bedroomdesign) on Sep 18, 2016 at 7:23am PDT

Lūk, arī fascinējoša ideja, kā aizstāt ierasto gultas rāmi, bet neliekot matraci gluži uz zemes! Iekārtā tipa gulta noteikti ieaijās saldākā miedziņā ik dienas.

A photo posted by @interiors.for.all on Oct 3, 2016 at 1:18am PDT

Risinājums, protams, var būt arī paletes, no kurām itin ātri un viegli var izveidot stilīgu gultu. Ne visos interjeros kas tāds piestāvēs, bet kā variants tas noteikti var tikt apsvērts. Te arī būs video pamācība, kā to pašu spēkiem izdarīt.

Ja izmanto paletes, dažas izvieto arī gultas galvgalī, lai to var izmantot kā plauktu, piemēram, telpaugiem, kādam gaismeklim vai grāmatu nolikšanai.

Skandināvu stilā visai bieži var parādīties gultas uz zemes, bez rāmja vai kāda cita paaugstinājuma. Telpa no tā tikai iegūst – mazāk tiek aizņemta vieta, griesti uzreiz šķiet augstāki, taču kas svarīgi – gultai vienmēr jābūt skaisti saklātai.

Izvēloties matraci likt uz grīdas, noteikti līdzās tam novieto vairākus mīkstus un siltus paklājiņus.

Izvēloties šādu risinājumu, jāpielāgo arī pārējo mēbeļu izvietojums. Te vairs nederēs nakts skapīši standarta augstumos, jo tie gluži vienkārši būs pārāk augstu. Toties, lai kaut kā norobežotu gultu no grīdas, izmanto nelielu soliņu kājgalī.

A photo posted by @todaysinterior on Sep 24, 2016 at 10:30am PDT

Lūk, vēl viens gaumīgs piemērs iekārtajai gultai virvēs, kas kādam, iespējams, atgādinās jūras motīvus un tālbraucēju kuģus!

Iztiekot bez gultas rāmja, svarīgi pievērst uzmanību, cik estētisks ir grīdas segums, jo šādos gadījumos tam noteikti tiks pievērsta divtik liela uzmanība. Svarīgi arī, lai segums būtu silts un pa to būtu patīkami staigāt basām kājām.

Lai gulta bez rāmja neizskatītos nepabeigta, parūpējies par kādu akcentu galvgalī. Skaisti izskatīsies, ja salīmēsi vienu pie otra koka ripiņas, bet tas var būt arī kāds cits panelis, kas nedaudz imitēs gultas rāmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!