Foto: Shutterstock

Guļamistaba ir viena no svarīgākajām telpām mūsu mājoklī – te mēs atpūšamies un gūstam enerģiju dzīves mazajiem un lielajiem izaicinājumiem. Tieši tādēļ svarīga ir ne tikai ērta gulta, bet arī skaists istabas iekārtojums, kas spēj iedvesmot un palīdz atslābināties.

Ņemot vērā, ka guļamistabā pavadām gana daudz laika, tad regulāras pārmaiņas nāks par labu gan istabas izskatam, gan pašu labsajūtai. Protams, svarīgākās guļamistabas funkcijas ir atpūta un pilnvērtīgs miegs, tādēļ matracis un spilveni jāizvēlas īpaši rūpīgi. Arī apgaismojumam jābūt atbilstošam – nevajag izvēlēties to pārāk spilgtu, jo tā var lieki kairināt acis pēc garas darba dienas. Pārējās guļamistabas sastāvdaļas gan var izvēlēties pēc savas gaumes, tamdēļ aplūkojam idejas, kā viegli un ātri piešķirt guļamistabai jaunu izskatu.

Naktsgaldiņi

Naktsgaldiņi guļamistabā pilda vairākas funkcijas – tajos var uzglabāt mantas, uz tiem var novietot nakts lampiņu un protams, tiem ir dekoratīva funkcija. Tamdēļ, ja sāk prasīties pēc pārmaiņām, naktsgaldiņi varētu būt pirmais, kas jānomaina. Jāņem gan vērā, ka tie jāpieskaņo gultai, ja vien nevēlas panāk eklektisku efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!