Raugoties uz grezniem viesnīcas apartamentiem vai attēliem ar slavenību mājokļiem, ir grūti saprast, kas tieši rada asociācijas par bagātību. ''Elle Decor'' ne tikai atklājuši šīs nianses, bet arī atklāj, kā tās varam izmantot paši, lai arī savu guļamistabu radītu greznāku.

Spilveni

Viesnīcās, interjeru žurnālu lappusēs un attēlos ar grezni iekārtotām guļamistabām, vienmēr pamanīsi spilvenus, kas radoši izkārtoti gultā. Kas nav mazsvarīgi, tie nav divi un pat ne trīs spilveni. Bez spilveniem, kas tiek izmantoti gulēšanai, gultas noformējums tiek papildināts ar dažāda izmēra un krāsu dekoratīviem spilveniem. Izmanto tos arī savas guļamistabas interjera papildināšanā.

Iekarināmi gaismekļi

Parastās griestu lampas jau sen zaudējušas savu aktualitāti, un to noteikti pamanīsi ikvienā greznajā interjerā. Ja vēlies savu guļamistabas interjeru radīt greznāku, ierīko tajā iekarināmu gaismekli, kuru izvēles iespējas šobrīd piedāvājumā ir ļoti dažādas, turklāt ne vienmēr to cenas būs ļoti augstas. Var atrast piemērotus iekarināmos gaismekļus par ļoti demokrātiskām cenām, atliek vien sameklēt gaumei un interjeram atbilstošāko. 

Naktsgaldiņš

Šīm mēbelēm piemīt īpašas spējas ietekmēt guļamistabas kopējo izskatu, turklāt gaumīgi iekārtotās un greznās istabās tie parasti ir askētiski un nenokrāmēti. Vai tavs naktsgaldiņš gadījumā nav nokrāmēts ar vakara literatūru, ūdens glāzi, rokas krēmu, kādu ziedu vāzi un vēl citiem niekiem un sīkumiem? Ja tā ir, tad kārtīgi apdomā, ko vari noslēpt aiz plauktiem vai atvilktnēs, lai nerastos bardaks uz šīs gaumīgās mēbeles. Ja šī mēbele būs kārtīga, uz tās stāvēs maksimums divi priekšmeti, kopskats būs tuvāk grezniem apartamentiem. 

Pareizie akcenti

Katrā interjerā, gribot vai negribot, rodas kāds akcents vai lieta, kas visvairāk izceļas kopējā guļamistabas interjerā. Vērīgi aplūko savu guļamistabu un padomā, kas ir tas, ko acis pamana pirmo, ienākot šajā telpā? Gultas rāmis, spogulis, krēsls, paklājs, kāda mīkstā mēbele vai aizkari? Raugies, lai vienā telpā nebūtu pārāk daudz tādu lietu, kas izceļas uz pārējā fona, tad arī kopējais iespaids būs greznāks.

Grīdas laukums

Tam, vai guļamistabas grīda nav pārlieku aizņemta ar mēbelēm, priekšmetiem un dekoratīviem papildinājumiem ir lielāka nozīme, nekā mums varētu šķist. Pārblīvēta guļamistaba nekad neizskatīsies grezna, tāpēc raugies, lai uz grīdas būtu pietiekami daudz brīvu laukumu, kas radītu telpas plašuma sajūtu. 

Atbrīvojies no vecā

Ja tavā guļamistabā joprojām saglabājušās vēsturiskas lietas – vecās gulta, savu laiku nokalpojušie aizkari, mīkstās mēbeles, paklāji vai stāvlampa, centies to aizstāt ar jauniem un mūsdienīgiem risinājumiem. Ja vien guļamistaba nav apzināti iekārtota vintāžas stilā, tad izvairies no nolietotām un senatnīgām lietām, un aizstāj tās ar jaunām vērtībām.  

Dabas pieskāriens

Dabisku pieskārienu un greznību guļamistabā var panākt ne tikai ar toņiem, dekoratīviem elementiem un audumu tekstūrām, bet arī dabiskiem telpaugiem. Novieto kādu atsvaidzinošu telpaugu vai ik pa laikam papildini vāzi ar svaigiem grieztajiem ziediem, un tavs mājoklis neatņemami izskatīsies daudzkārt greznāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!