Foto: Shutterstock
Lielākoties žalūzijas un aizkarus cilvēki izmanto praktiskiem nolūkiem – lai kaimiņiem nebūtu vēlēšanās ieskatīties svešā logā, kā arī aizkavētu spilgtās saules gaismas spīdēšanu telpā. Taču nereti aizkarus karina pie logiem arī interjera uzlabošanas nolūkos, tāpēc, iedvesmojoties no "Houzz", parādīsim, kur vēl mājās aizkari var lieti noderēt.

''Illustra'' interjera dizainere Linda Druvkalne sacīja, ka logu noformējuma izvēle parasti ir pēdējais lielais etaps, kad visi citi interjera elementi jau piemeklēti. ''Izvēle ir atkarībā no koncepcijas – audums var būt kā akcents vai arī ļoti neuzkrītošs un knapi nojaušams papildinājums esošajai toņu gammai." Plašāk ar viņas viedokli šajā jautājumā iepazīsties šeit.

Taču, kurš teicis, ka telpā nevar būt pat divi aizkari? Logiem galveno rotu atņemt nevajag, bet vari atrast vēl arī citas vietas, kur aizkari labi noderēs.

Atsevišķs stāsts ir par vannas aizkariem, kuri parasti ir no īpaša materiāla, pielāgojoties telpas lietošanas paradumiem un specifiskajiem apskākļiem. Vannas aizkari var pildīt dažādas funkcijas, taču galvenā ir nodrošināt, ka ūdens šļakatas nesasniedz grīdu. Lūk, gaumīgs akcents stilīgā vannasistabā! Vēl citus variantus atradīsi šeit.

Pievēršoties aizkariem citās istabās, tie var kalpot kā telpu atdalītāji. Šajā gadījumā atdalīta viesistaba no ēdamzonas – vajadzības gadījumā tos var pilnībā atvērt, tādējādi paplašinot telpu.

Savukārt šajā mājvietā ar aizkariem atdalīta guļamistaba no atpūtas zonas.

Lai ļautos saldiem sapņiem un baudītu karalisku sajūtu telpā, ap gultas malu iespējams sakarināt gaisīgu audumu aizkarus. Tie būs lielisks papildinājums guļamistabas interjeram, kā arī radīs romantisku noskaņu.

Runājot par gultas nodalīšanu ar aizkariem, bērniem šāda ideja varētu patikt – būs vēl viena vieta, kurā patverties, spēlējot paslēpes!

Ar aizkaru palīdzību iespējams arī paslēpt savu darbistabu. Tā ir vieta, kurā citiem bez tavas atļaujas nav ko darīt, tāpēc šāds variants iespējamību apcirtīs jau saknē.

Aizkari mājas terasei – kāpēc gan nē? Tos iespējams izmantot situācijās, kad gribas telpu izolēt no apkārtnes, kā arī, piemēram, izvairīties no mazajiem lidoņiem siltajos vasaras vakaros, kad lapenītē tiek ieturēta ēdienreizi.

Šajā piemērā redzams, ka aizkari var kalpot arī kā skapja durvju aizstājējs. Nebūs jāuztraucas par čīkstēšanu, kā arī interjera maiņas gadījumā tos varēsi glīti pielāgot.

Lūk, vēl divi stilīgi varianti, kā vienā telpā radīt vēl vienu istabu ar aizkaru palīdzību!

Lai veļas mašīnai nebūtu jāatrodas virtuvē, to iespējams atdalīt ar aizkariem – ciemiņi nemaz nezinās, kas patiesi aiz tiem slēpjas. Šāds risinājums var būt īpaši noderīgs nelielās mājvietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!