Foto: Shutterstock

Ja prāto par idejām, kā atsvaidzināt savu mājokļa interjeru, bet neesi pārliecināts par lietām, kas piestāvēs, tad šis apkopojums palīdzēs pieņemt lēmumu. Ja izvēlēsies kādu no šiem interjera papildinājumiem, tad zini – tā noteikti nav nepareiza izvēle.

Dekoratīvi spilveni

Šī noteikti ir stabila izvēle, kas vienmēr būs aktuāla tieši tāpēc, ka tie atrodami tik dažādi – kokvilnas, adījumu, ar mežģīņu rakstiem, dekoratīvām apdrukām un citiem interesantiem papildinājumiem. Dekoratīvo spilvenu priekšrocība ir tā, ka tie piestāv jebkurai telpai, sākot no viesistabas, beidzot ar virtuvi, kur tie var kalpot par mājīgu papildinājumu krēsliem vai mīkstajām mēbelēm.

Spoguļi

Jebkurš dizainers apstiprinās to, ka spoguļi nav paredzēti tikai vannas istabai vai garderobei. Spoguļu spēja radīt plašāku telpu piestāvēs arī citām istabām, turklāt šī ideja palīdzēs tumšākas telpas padarīt gaišākas un mājīgākas. Izvēlies kādas neparastas formas spoguli, vai ieliec to interesantā rāmī, lai tas kalpo kā mākslas darbs un radošs interjera papildinājums.

Krāsains stikls

Ja caurspīdīgās stikla vāzes un dekoratīvie trauki ir apnikuši, tad zini – krāsainie stikla trauki kopš parādīšanās tā arī nav zaudējuši savu aktualitāti. Ja interjerā dominē kādas krāsas, izvēlies to kā akcentu arī aksesuāros, ieviešot kādu spilgtu ziedu vāzi, dizaina trauku, priekšmetu vai glāžu kolekciju.

Keramika

Tāpat kā krāsains stikls, arī keramika vienmēr ir bijusi aktuāla, mainījies ir tikai izpildījums un jaunas iespējas trauku izveidē. Pielāgojot to savam interjeram, keramikas papildinājums var būt gudra izvēle, kas apvieno senatnīgo ar mūsdienīgo. Pēdējos gados veikalu piedāvājums ir gana plašs ar visdažādāko keramiku – sākot no klasiski brūniem māla traukiem, beidzot ar glazētiem un melniem keramikas traukiem un priekšmetiem. Atceries, ka nav jāizvēlas vesela keramikas servīze, taču kāds trauks vai interjera priekšmets noteikti nenāks par sliktu. Ja nevēlies keramiskus traukus, izmanto māla podiņus telpaugiem vai virtuvē garšaugu audzēšanā – iespējas noteikti ir gana daudz, tāpēc atliek vien izvēlēties sev piemērotāko.

Ziedi un telpaugi

Šo der atcerēties vienmēr – neviens aksesuārs nespēs pārspēt dabīgos ziedus un augus, tāpēc tos ir vērts ieviest atkal un atkal, lai pašiem neapniktu, un mājoklis iegūtu jaunu izskatu.

Pledi un apmetņi

Mājīguma sajūta vienmēr asociējas ar siltumu un mīkstumu, tāpēc plediem, mīkstām segām un adītiem apmetņiem īstā vieta ir mūsu mājoklis. It īpaši gada aukstākajā laikā, šie mīkstie un siltie interjera papildinājumi būs aktuāla izvēle, kas tiks arī lietderīgi izmantota. Noliec vienu pledu viesistabā uz dīvāna, vēl kādu mīkstajā krēslā pie darba galda un papildini arī gultas pārklāju ar kādu interesanta dizaina sedziņu.

Metāla izstrādājumi

Protams, mode un aktualitātes mainās, taču metāli vienmēr paliek nemainīga vērtība. Vai tas būtu varš, bronza, sudrabs, zelts vai alumīnijs, dažādās izpausmēs tie var būt lieliski papildinājumi interjeram. Ja izvēlēsies kādu no šiem metāliem, kuru vēlies ieviest interjerā, tad zini – tā noteikti nebūs nepareiza izvēle.

Sveces

Nav tāda mājokļa vai interjera, kurā nepiestāvētu sveču apgaismojums. Un tas ir tikai mīts, ka sveces piestāv tikai svētkiem. Patiesībā tās rada mājīgu sajūtu, sniedz siltumu un rada patīkamu gaismu jebkurā laikā, tāpēc šāds interjera papildinājums būs aktuāls jebkurā laikā. Turklāt, sveces var izvietot ne tikai viesistabā, bet arī vannas istabā, virtuvē uz ēdamgalda, guļamistabā un citās telpās, kur uzturamies. Sveču izvietošanā jāņem vērā fakts – jo vairāk izvieto sveces, jo vairāk jāseko tam, lai aromāti nebūtu pārlieku uzmācīgi. Ja izkārto vairākas sveces, izmanto vai nu viena aromāta sveces, vai bez pievienotām smaržvielām, citādi ar laiku sveču aizdegšana var kļūt nomācoša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!