Foto: Shutterstock
Ierasts, ka tāfele mums asociējas ar skolu un mācībām, taču tās izmantošana mājoklī var būt ne tikai lielisks papildinājums interjeram, bet arī praktisks risinājums dažādām ikdienas nepieciešamībām – atgādinājumiem, piezīmēm un iedvesmojošiem novēlējumiem.

Piezīmju cienītājiem

Ja ģimenē ir ieradums atstāt otram zīmīti, kādu atgādinājumu vai vienkārši labu vēlējumu uz papīra lapiņas, kas piestiprināta pie sienas vai ar magnētu pielikta pie ledusskapja, tāfeles ieviešana kalpos daudz gaumīgāk. Turklāt piedāvājums tāfelēm ir gana plašs – gan pēc izmēra, gan krāsas.

Radošākas personības var izvēlēties veikalā iegādājamo krāsu, kuru uzklājot uz sienas, vēlāk var izmantot kā tāfeli, jo šis pārklājums ir tas pats, kas veikalā iegādātām tāfelēm. Tāfeles krāsošanas priekšrocība ir tā, ka nav nepievilcīgie rāmji, izmēru var pielāgot vajadzībām, un pat tad, ja uz tās nekas netiks rakstīts vai zīmēts, sienas krāsojums var palikt neitrāls, neliekot manīt par tāfeli.

Ledusskapis

Tiem, kam ieradums atstāt zīmīti pie ledusskapja ir pārāk liels, noderēs ideja par krāsojumu uz ledusskapja. Tādā veidā ne tikai pats ledusskapis izskatīsies oriģināli, bet arī pati tāfele būs visai neordināra. Izmantojot dažādu krāsu krītiņus, kopskats būs krāsaināks un raibāks, kā arī, tas ļaus izcelties konkrētiem vārdiem.

Virtuve

Šī mājokļa telpa noteikti ir vispopulārākā izvēle par labu tāfelei. Tāfele virtuvē ļaus pierakstīt receptes, piefiksēt nepieciešamos produktus, kas nākamajā reizē jāiegādājas, uz tās var pierakstīt atgādinājumus par ūdens dzeršanu, veselīgāku uzturu vai citus šķietami noderīgus atgādinājumus. Bet varbūt atgādinājumus der aizstāt ar uzmundrinošiem vārdiem, padomiem un ierosinājumiem.

Bērnu istaba

Nenoliedzami bērniem patīk zīmēt, krāsot un rakstīt uz tāfelēm, tikai skolā tas visbiežāk netiek ļauts jebkurā brīdī, tāpēc šādu iespēju var sniegt mājās, pašu istabā. Vienas sienas krāsojums ar tāfeles krāsu radīs ne tikai papildinājumu interjerā, bet arī ļaus jebkurā brīdī bērnam mākslinieciski izpausties. Tāfeles ieviešana bērnu istabā noteikti ir ideja, ko vērts ieviest, turklāt, to var pielāgot katram interjeram.

Ofiss

Darba galds un dažkārt arī pats dators tiek noklāts ar simtiem piezīmju lapiņām, kur ir piefiksētas svarīgas lietas, ko grūti paturēt atmiņā. Tā kā lapiņas mēdz pazust nebūtībā, veiksmīgs risinājums ir tāfele vai sienas krāsojums, kur var daudz lielākā apjomā pierakstīt nepieciešamo, un nekas no pierakstītā nevarēs pazust.

Radošās tāfeles

Tāfeles var tikt veidotas ne tikai pie sienas, bet arī dažādos interjera papildinājumos, kur zīmēšana uz šīs virsmas ir sekundāra. Piemēram, galds ar tāfeles pārklājumu dažreiz var tikt izmantojams, uzrakstot uzkodu nosaukumus, vai, spēlējot galda spēles, durvju virsmai ar tāfeles pārklājumu var uzrakstīt mēneša kalendāru un gaidāmos notikumus, bet virtuves stikla burciņas nokrāsot ar nelielu laukumu tāfeles krāsu, lai varētu uzrakstīt tajā esošā produkta nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!