Foto: Shutterstock
Ieraugot vai kaut tikai izdzirdot vārdu ''zelts'', visiem rodas asociācijas ar kaut ko ļoti greznu un tā arī ir, tāpēc tā klātbūtne visai bieži tiek izvēlēta interjerā, jo zelts vienmēr piešķir eleganci un spožumu. Turklāt izvēles iespējas, kā interjerā ieviest vairāk zeltītā spožuma, kas ļoti piestāv dažādiem svētkiem, ir vairāk, nekā varētu domāt.

Zeltīti motīvi tapetēs ir ļoti pateicīga izvēle, jo tādējādi gaisma atstarosies un veidos skaistus atspīdumus gan dienas gaismā, gan vakaros ar mākslīgo apgaismojumu.

Zelta nokrāsas var ļoti labi iederēties arī virtuves interjerā, piemēram, sienas daļā ar dekoratīvām flīzēm, kas atgādina ķieģeļus. Saskaņojot sienu ar citiem aksesuāriem, rodas ļoti baudāma krāsu spēle.

Iespējams, kādam šis zeltītais interjers šķitīs pārlieku zelta piesātināts, tomēr spožuma cienītājiem šāds iekārtojums noteikti patiks.

Arī nelielās devās zelts ir brīnišķīgs. Izvēlies šo krāsu foto vai spoguļu rāmīšos, papildini gultas klājumu ar spilveniem un gultas veļu, kur būtu apzeltīti motīvi, un interjers iegūs spožāku noskaņu, neatkarīgi no tā, kādās krāsās ir fons.

Zelts ir ļoti pateicīgs vannasistabām, šeit tas mirdzēs un būs pamanāms visvairāk, jo telpas visbiežāk ir nelielas, tāpēc spīdums nepaliks nepamanīts.

Smalki motīvi tapetēs vai sienu krāsojums ar zeltītām strīpām var būt piemērotākais risinājums, kā interjeru padarīt oriģinālāku.

Zelts piestāv jebkurai istabai, turklāt tas labi izskatīsies visdažādākajās izpausmēs – uz sienām, gultas klājumā, aksesuāros, audumu faktūrās un arī traukos.

Zelts ir viegli kombinējams ar citām krāsām, jo tā ''siltums'' atdzīvinās jebkuru vēso toni un labi papildinās arī siltos.

Lampu abažūrām, traukiem, ornamentiem mēbelēs zelts nekad nebūs par daudz, ja vien tas nebūs izvēlēts it visur, gaumīgos salikumos tas vienmēr radīs elegantu interjeru.

Ja ir vēlme pēc spožākas un greznākas noskaņas guļamzonā, zelts ir īstā krāsa, kas jāizvēlas radošajām pārmaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!