Foto: Shutterstock
Ja vaicāsi interjera dizainerim vai dekoratoram, kas ir šī gada aktualitāte stila un krāsu jomā, noteikti atbildē izskanēs botāniskā dārza, džungļu, zaļu augu motīvu pieminēšana. To, ka šī tendence ir aktuāla, nevar nepamanīt arī mājlietu veikalos – traukos, tekstilijās, tapetēs un pat mēbelēs parādās botānikas motīvi.

Lai iedvesmotu dzīvespriecīgām pārmaiņām interjerā, atradām gaumīgus piemērus, kā dzīvojamā telpā radīt dabas klātbūtnes noskaņu. Te talkā var nākt gan sienu apdare, gan dažādi audumi, aksesuāri un pat apgaismojums. Ko un kā aizlienēt savam interjeram, lūko iedvesmojošajos piemēros.

Kas attiecas uz botānikas tēmu interjerā, lielu lomu šeit spēlē krāsu toņi. Zaļš visdažādākajās nokrāsās iederēsies vairāk nekā lieliski, taču dzīvīgumam zaļo paleti papildini ar dzeltenu un gaiši zilu.

Ja esi gatavs drosmīgām pārmaiņām, nošpiko šo ideju ar košo apdruku uz sienas. Šādā gadījumā nevajadzēs daudz domāt par aksesuāriem, jo siena pati par sevi ir tik pamanāma, ka neko daudz vairāk telpā bez nepieciešamajām mēbelēm arī nevajadzēs.

A post shared by BTL PROPERTY (@btlproperty) on May 5, 2017 at 9:00am PDT

Ja tik lieli un spilgti zaļie laukumi šķiet nomācoši, var izvēlēties kaut ko romantiskāku – ar maigi rozā fonu, tādējādi arī aksesuārus saskaņojot ar maigo toni.

Īsto noskaņu var panākt pat ar maigāku toņu sienas tapetēm, kurās joprojām pavīd botānikas elementi.

Taču pat tie, kas vairāk atzīst minimālismu interjerā, var papildināt noskaņu ar botānikas elementiem, izvēloties visdažādākos zaļos augus – lielākus, mazākus, iekarenus un kāpelējošus.

A post shared by Mirja (@mirja.abma) on May 6, 2016 at 2:02pm PDT

Pievēršoties niansēm, atceries, ka dažādi pinumi arī palīdzēs radīt vēlamo noskaņu. Liec telpaugus pītos grozos, izmanto pītas mēbeles un pat paklājus.

A post shared by Monica Ong (@papierfashionjkt) on Jan 16, 2016 at 1:23am PST

Guļamistabā var pietikt pat ar dažiem dekoratīviem palmu lapu apdrukātiem spilveniem.

A post shared by Garzie + May (@garzieandmay) on Mar 15, 2017 at 1:14am PDT

Var pat pietikt, ja vāzē ieliksi dažas, kāda iespaidīga auga lapas, piemēram, monsteras, līdzās kādus dekorus īstajā stilā, un būsi panācis vēlamo bez kardinālām pārmaiņām.

A post shared by Trésors De Voyages (@b.e.a.j) on Feb 9, 2017 at 12:03am PST

Tā kā šī aktualitāte pamanāma teju katrā veikalā, kas piedāvā kaut ko interjeram, tad nebūs grūtību atrast arī kaut ko gultas klājumam šajā stilā. Pārvalks, spilveni, gultas veļa – izmanto arī šo iespēju!

A post shared by Garzie + May (@garzieandmay) on Jan 19, 2017 at 1:43am PST

Atceries, ka neitrālu toņu fona interjerā var atļauties laiku pa laikam nomainīt spilgtos dekorus un panākt vēlamo efektu, pat nenokrāsojot sienu vai neuzlīmējot fototapeti. Pārdomāti aksesuāri dara brīnumus!

A post shared by Urban Road (@urbanroad_au) on Aug 14, 2016 at 1:04am PDT

Šis tropiskais stils viennozīmīgi lieliski sevi pierādīs jebkurā telpā, pat priekšnamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!