Foto: Shutterstock
Katrai telpai mājvietā ir ne tikai sava nozīme, bet arī dažādi izmantošanas principi. Šis ir stāsts par viesistabu – telpu, kurā uzņemt ciemiņus, kā arī laiskoties dīvānā ar televizora pulti rokās. Ieskaties, cik daudzveidīgas, interesantas un skaistas viesistabas cilvēki iekārto dažādās pasaules malās!

Viesistabai var būt vairāki nosaukumi, piemēram, lielā istaba vai dzīvojamā telpa. Galds un dīvāns ir centrālās mēbeles, bez kurām šajā telpā iztikt ir gandrīz neiespējami, taču vislielākās atšķirības ir to formās, izvietojumos un krāsās.

Šī ir viena no mājvietas telpām, kuru pārsvarā nekad neatdala ar durvīm - tā ir atvērta tipa istaba, pa kuru brīvi pārvietoties un pavisam viegli nokļūt jau nākamajā. Šāds variants neapgrūtina situācijas, kad ar pilnām rokām jāveic neiespējamā misija jeb jāmeklē durvju kliņķis.

Dzīvojamās telpas interjeru lielā mērā ietekmē platība – jo vairāk vietas, jo vairāk priekšmetus var izvietot, taču arī šādās telpās iespējams radīt mājīgumu. Gleznas, kamīns un lampas ir viesistabās visbiežāk izmantotie interjera elementi, taču, protams, daudzi izvēlas novietot televizoru, kuram ik pa laikam pieķert acis.

Viesistabā var gan spēlēt galda spēles jautrā kompānijā, gan arī atpūsties no visas pasaules. Krāsu un toņu izvēle tāpat kā citās mājvietas telpās lielākoties ir ļoti individuāls jautājums, taču tām nevajadzētu būt pārāk uzmācīgām.

Ja esi viesistabas remonta jūtīs, vēlies kaut nedaudz pamainīt vai vienkārši iepriecināt acis – ieskaties un smelies iedvesmu no brīnišķīgām dzīvojamajām istabām gan Latvijā, gan pasaulē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!