Foto: AP/Scanpix
Atbildīgās varas iestādes ik pa laikam izplata pasaules bīstamo valstu sarakstu, kurp neiesaka doties, jo tur uzturēties vienkārši ir pārāk nedroši. Taču jums nav nepieciešams doties ne uz aktīvo vulkānu teritorijām, nav jānirst okeāna neizdibināmajās dzīlēs. Patiesībā briesmas uzglūn nemitīgi. Arī jūsu mājas ir pietiekami bīstama vieta pat pieaugušiem cilvēkiem, vēstī resurss "magforwomen.com". Iepazīsties ar četrām bīstamākajām ikkatra cilvēka mājas vietām.

Virtuve

Naži, dakšiņas, šķēres, asinātāji, blenderi, dažādi asmeņi, asas malas, daudz stikla un uguns! Ja tā padomā, virtuve var izrādīties viena sasodīti bīstama vieta. Protams, šis nav aicinājums krist paranojā un turpmāk atteikties šķērsot virtuves slieksni,  bet ir pilnīgi skaidrs - strādājot un darbojoties šeit, būtu jābūt ārkārtīgi piesardzīgam, brīdina magforwomen.com.

Šī ir vieta, kur iespējami sprādzieni, aizdegšanās, te var dabūt elektrības triecienu, var nopietni sagriezties, te var netīšām paslīdēt uz eļļainas virsmas, te saldās smaržas savilina dažādus kukaiņus, kas var sakost vai sadzelt cilvēkus... Un vēl un vēl, un vēl.  Tas viss padara virtuvi par bīstamu vietu.

BērnistabaVisai bieži šeit valda neticama nekārtība, un te var slēpties nopietnas lamatas. Jūs nekad nevarat zināt, pret ko jūs varētu paklupt, vai kāds muļķa slazds jums ierīkots, jo mazie nerātņi nav mierā ar saņemto sodu par blēņām.

Te ir dažādas mantas, kas, uzkāpjot var sākt skaļi brēkt un pamatīgi pārbaidīt. Taču visvairāk jāuzmanās, ja bērni palaiduši brīvībā savu tarantulu kolekciju, brīdina magforwomen.com. Protams, par bērnu drošību bērnistabā (un citviet mājā) vecākiem jārūpējas īpaši, taču, kā zināms, bērnu fantāzijai nav robežu un visu paredzēt nav iespējams.

Zēnu vannas istaba
Latvijā lielākoties ģimene lieto vienu kopēju vannas istabu. Un labi, ka tā, jo, izrādās, ja šādas telpas ir vairākas - tur var slēpties bīstams apdraudējums. Kamēr vecāku vannas istaba ir īsta miera osta, kur vecāki relaksējas dažādu aromātu ieskauti, bērnu vannas istabās situācija var krietni atšķirties.

Ārzemju interneta resurss vēsta, ka vecākiem viņu dēlu vannas istabas ir īsts pārbaudījums. Visupirms - tur ieejot varot teju nomirt no dažādām smakām un aromātiem.... Uz salaistītās flīžu grīdas var viegli slīdēt un salauzt kādu no locekļiem, nekad nevar būt drošs vai jaucējkrāns neeksplodēs, jo tur kārtējo reizi kaut kas ir sabāzts... Bet īstu sirdstrieku varot izraisīt nejauši atrasti žurnāli vai fotogrāfijas, kas nav bijušas domātas vecāku apskatei!

Garāža
Lielai daļai Latvija dzīvojošo šādas telpas nemaz nav. Un labi, ka tā, jo tā varot būt viena varen bīstama vieta.

Izrādās, visi bīstamie asumi, kas bija sastopami mājas virtuvē, vēl kuplākā skaitā ir koncentrēti garāžā. Te nolikts arī viss tas, kam nekur citur nav vietas un no kā saimnieki nav gatavi šķirties. Kā likums - tā ir viena varena mēslu un grabažu krātuve, kur vēl pa vidu ir viss, kas saistīts ar ģimenes automobili un tā piederumiem.

Te var ne tikai dabūt pa galvu ar bērna trīsriteni,  kas nezin kāpēc pēkšņi nogāzies no sienas āķa, bet arī paklupt pret vectēva svaru bumbām, vasaras riepām, saldētavu, dabūt pa pieri ar grābekli un citām garāžas vidē absolūti neiztrūkstošām lietām.

Faktiski jāsecina, ka dzīvot vispār ir kaitīgi un kur nu vēl paša mājās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!