Foto: Shutterstock
Tie, kuriem mājās ir kamīns, atzīs, ka tieši telpa, kur tas izvietots, ir tā omulīgākā un mājīgākā, it īpaši gada vēsākajā sezonā. Istaba ar kamīnu nudien nav pelnījusi būt atstāta nepelnītā novārtā, tāpēc ieskaties četrās pārvērtībās, kas atspoguļotas ''Houzz'', un varbūt iedvesmosies ko līdzīgu atkārtot savās mājās.

Kamīnzāle ar plašām iespējām izpausties

Pirms:

Kādā mājoklī ASV gana lielā telpā ar interesanti izbūvētiem logiem paslēpusies neliela krāsniņa, kas gluži vai pazūd uz gaišā sienas fona. Tā kā telpa ir gana liela, var atļauties kamīnam pievērst lielāku uzmanību un arī izmantot lielā sienas laukuma priekšrocības.

ROTD: Dezaar Ints Living Room

Pēc:

Šo istabas stūrīti pēc pārvērtībām ļoti grūti atpazīt. Tikai garenie logi kamīna abās pusēs liecina, ka tā ir tā pati telpa, jo viss mainījies līdz nepazīšanai. Veiksmīgi izvēlēts melnbaltā salikums, ko dzīvespriecīgi atspirdzina oranžā krāsa, kas pavīd arī uguns liesmās, kamīnam kuroties.

Interiors

Kamīnzāle zemes toņos

Pirms:

Daudzi noteikti padomās, ka kamīnzālei jeb viesistabai ar omulīgo kamīnu arī pirms pārvērtībām nav ne vainas. Neitrāli izvēlētas krāsas, kas nekad neliek vilties, ļoti labi sader ar ķieģeļu mūrēto kamīnu, taču telpai trūkt oriģinalitātes.

A Surprise Design Makeover for a Pittsburgh Family Home

Pēc:

Palūkojot, kā tā pati telpa izskatās pēc pārvērtībām, grūti nepiekrist tam, ka tās notikušas uz labu. Zemes toņi nepavisam nav zuduši – smilšu krāsā joprojām izvēlēts dīvāns, tāpat tā pavīd aizkaros un arī grīdas dēļi joprojām ir tumši brūni, taču to visu patīkami atsvaidzina pelēkais tonis, kas nu pavīd arī pašā kamīna apdarē.

A Surprise Design Makeover for a Pittsburgh Family Home

Kamīns kā mākslas darbs

Pirms:

Arī šī kamīntelpa pirms pārvērtībām izskatās pieklājīgi, taču pilnīgam rezultātam kaut kā pietrūkst – kāda akcenta vai vienojošu detaļu, jo arī krāsu toņi šķiet par daudz izmantoti, it īpaši paklājā, kas gluži vai ''izlec'' no interjera.

Modern

Pēc:

Kamīna apdare nu ir balta, sienas gaišāk pelēkas, kā arī interjerā pavīd salātzaļais tonis, kas patīkami atsvaidzina pelēcīgo noskaņu. Pēc pārvērtībām arī televizors, kas iebūvēts virs kamīna, izceļas krietni vairāk un kalpo kā papildu akcents telpā. Pēc pārvērtībām jāizceļ arī izvēlētās mīkstās mēbeles un oriģinālie gaismekļi. Turklāt telpa pēc pārvērtībām izskatās plašāka.

Beyond Mid-Century by Heather Garrett Design

Nelielā viesistaba ar kamīnu

Pirms:

Ne visas telpas ir tik plašas kā gribētos, dažkārt vienviet nākas apvienot visu un tam pa vidu kamīns šķiet kā traucēklis. Arī šajā gadījumā grāmatu plaukti gar sāniem omulību telpā nedaudz nomāc, kā arī tumšie toņi telpas vizuālajam kopskatam par labu nenāk.

Living in a Vignette: San Francisco, CA

Pēc:

Lai arī interjers pēc pārvērtībām nav tas tipiskākais, ko redzēt mūsu platuma grādos, var aizņemties dažas idejas nelielas kamīntelpas iekārtošanai. Uzslavējama ir toņu izvēle – baltais un pelēkais der kā uzliets! Un spoguļi katrā kamīna pusē devuši telpai papildu dimensiju, savukārt plauktiem atrasti citi risinājumi – vienā pusē grāmatas saliktas vertikāli viena virs otras, tādā veidā vizuāli pagarinot telpu, bet kamīnam pa labi ierīkots oriģināls bāriņš.

Living in a Vignette
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!