Foto: dekor.delfi.ee/ Priidu Saart
Ik gadu rudens izskaņā tiek apbalvotas labākās koka ēkas Igaunijā, un arī šis gads nav izņēmums. Žūrija dažādās kategorijās izvēlējusies savus favorītus, kas ieguvuši iespaidīgas naudas balvas.

Titulu "Labākā koka būve 2020" šogad ieguva Saue pašvaldības koka ēka. Ēkas arhitekts ir Karli Luiks un Johans Tali no arhitektu biroja "Molumba". Kā uzsvēra žūrijas pārstāvis Joko Alenders, šī pašvaldības ēka ir tāds arhitektūras darbs, kuru Igaunijā labākajā gadījumā varbūt var manīt reizi desmit gados. Viņš izcēla, ka šī ēka ir ne tikai šī laikmeta simbols, bet arī tā ir ilgtspējīga, funkcionāla un pārdomāta.

"Koka arhitektūra ir Igaunijas simbols, kuru vērts attīstīt visos līmeņos," ar lepnumu sacīja žūrijas pārstāvis.

"Tava Māja" jau ziņoja, ka par balvu "Labākā koka būve 2020" savā starpā konkurēja ne tikai smalkas koka villas, bet arī koka instalācijas, pirtiņas, skola un citas ēkas. Šogad konkursā tika pasniegtas trīs balvas, kuru kopējā vērtība ir lēšama ap 5000 eiro. Savukārt gada ēkas autors ieguva 2000 eiro lielu naudas balvu.

Šajā rakstā vari aplūkot koka ēku, kas triumfēja konkursā "Labākā koka būve 2018". Savukārt šajā rakstā vari aplūkot "Labākā koka būve 2019" ieguvēju.

"Labākā koka būve 2020" ieguvējs:

Portālu "Moodnekodu" un "Delfi Dekor" lasītāju simpātiju balvu ieguva meža villa Maidlā:

Uzņēmuma "Raitwood" balvu par fasādes risinājumu saņēma biroju ēka "Emajõe" Tartu:

"Arcwood" balvu par līmēto kokmateriālu risinājumiem piešķīra Iekšlietu ministrijas mācību centram Narvā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!