Foto: Privātais arhīvs
Ja palūkosi skandināvu stila interjerus, noteikti vairākos pamanīsi elegantus vainadziņus, kas skaisti aizpilda tukšos laukumus interjerā. Ja negribas vai pat nedrīkst urbt sienās caurumus, lai pieliktu kādas bildes, neliels āķītis un iekarināts vainags kompensēs tukšuma sajūtu.

Nebūt nav tā, ka vainagi paredzēti vien adventes laikam. Arī pavasara gaidās, kad tik ļoti jau gribas telpās vairāk zaļuma, tie eleganti iederēsies, turklāt tos var visai dažādi izveidot, sākot no kadiķu zariem, beidzot ar eikaliptu, grīšļiem vai mākslīgiem augiem.

Pie gaišas sienas ļoti izteiksmīgi izskatīsies kāds vainadziņš ar zaļumiem, piemēram, no zariem savītā vainagā vienā malā piestiprināti kadiķa zari. Vienkārši un eleganti!

A post shared by Jenny (@__pineappleprincess) on Dec 13, 2014 at 8:08am PST

Ja gribas kaut ko pavisam neuzkrītošu un smalku, var izgatavot dekoratīvu elementu no smalkajiem sparģeļu zaļumiem.

A post shared by Eleni (@myparadissi) on Dec 12, 2017 at 10:53am PST

Par vainaga pamatu var izmantot arī jebkuru stiepli un tad tai piesiet dažādus zaļumus un floristikas elementus.

Ne tikai pie sienas liekami šādi eleganti vainadziņi – arī uz spoguļa rāmja, loga roktura, durvīm, pie kamīna vai kur citur var iekārt skaisto darinājumu.

A post shared by nulshop (@nulshop) on Dec 1, 2015 at 9:30pm PST

Arī pie ārdurvīm var piestiprināt šādu skaistu dekoru – savij no smalkiem zariem apli un apakšā piesien dažādus zaļumus, kas tik ātri nebirst, piemēram, kadiķis, priežu zari, bet ar karsto līmes pistoli var pielīmēt ar zeltu nopūstus dekorus – čiekurus, kaltētus augus.

Ja mājās atrodami metāla pakaramie, arī no tiem var izlocīt vainagu un pamats jau būs gatavs iekāršanai, atliks tikai piesiet vai pielīmēt dekoratīvos elementus.

A post shared by Claudetta (@doitbutdoitnow) on Dec 21, 2016 at 12:06am PST

Rozmarīna, eikalipta, lauru lapu zari savīti vainagā eleganti izskatīsies jebkurā interjerā, arī iekārti logos.

Visai glīti izskatās, ja ļauj zaļumiem no vainadziņa nokarāties, tad telpu uzreiz ieskauj svaigas dabas vēsmas.

A post shared by Elizabeth Harville (@ehblooms) on Jan 27, 2018 at 10:05pm PST

Var iegādāties jebkādu riņķi no koka, metāla, caurspīdīgas plastmasas vai cita materiāla, un to izrotāt ar mākslīgajiem augiem. Tādā gadījumā zaļums būs mūžīgs un vainags nebirs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!