Foto: Shutterstock
Bez svecēm šis gada tumšākais laiks nav iedomājams, tāpēc izmantojam visdažādākos veidus, kā telpā radīt pēc iespējas omulīgāku un mājīgāku noskaņu ar svecēm. Viens no tiem ir kandelbari, kam piemīt spēja pat visvienkāršāk iekārtotajā telpā radīt elegances un greznības klātbūtni, tāpēc apkopjām gaumīgus piemērus, kā tos ieviest interjerā.

Lielākoties kandelabri tiek iekarināti griestos, taču ir pieejami svečturi, kas liekami uz kādas virsmas. Šādi svečturi lieliski papildina interjeru un arī piepilda mājokli ar omulīgu gaismu.

Ierasts redzēt kandelabrus ar spīdīgiem akmeņiem un mirdzošām detaļām, taču šāds metālisks meistardarbs ģeometriskās formās jo īpaši iederēsies mākslinieciskā interjerā.

Klasika, kurai vajadzētu būt katra mājās – elegants metāla pārnēsājams kandelabrs.

Lielākoties šie svečturi asociējas ar svētku dekoriem, taču patiesībā arī ikdienā tie var kalpot svečturu vietā, lai ikvakara maltītes noskaņa būt vēl patīkamāka.

Lūk, arī šis piemērs veiksmīgi atspoguļo to, cik eleganti interjerā var izskatīties kandelabrs un cik lielu nozīmi tas piešķir kopskatam!

Visbiežāk kandelabrā liek tievās, garās sveces, taču atsevišķos statīvos eleganti izskatīsies arī lielāka izmēra sveces.

Ja līdz pilnīgam interjeram trūkst kāds spilgts aksesuārs, tad kandelabrs vai kāds lielāks un greznāks svečturis var būt īstais atradums.

Dažkārt nemaz nav vajadzīgi grezni spīdumi un kristāliskas pērles, kas pievērstu uzmanību griestos iekarinātajam kandelabram.

Klasikas cienītājiem noteikti patiks no caurspīdīgiem un nedaudz spīdīgiem dekoriem veidots greznums.

Tiem, kas vēlas izvairīties no sveču atstātiem nospiedumiem uz virsmām, jāizvēlas kandelabru no elektriskām svečveida spuldzītēm.

Kandelabrs sniedz ne tikai omulīgu apgaismojumu, bet arī piešķir interjeram eleganci, un šis iekārtojums to noteikti apstiprina.

Nav tādas piemērotas vai nepiemērotas telpas kandelabram, tas piestāvēs jebkam, arī koridoram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!