Foto: Shutterstock

Linolejs vai laimināts uz sienām? Tās šķiet nesavienojamas lietas, tomēr arvien biežāk pierādījies, ka šie segumi ir visai piemēroti arī sienām. Ja sienas var būt flīzētas, kāpēc gan arī ne klātas ar linoleju vai laminātu? Izskatās interesanti un arī kalpo praktiski!

Šo neparasto izmantojumu neieteiktu, ja nebūtu pati savām acīm redzējusi, cik efektīvi tas izskatās. Kādā mājoklī linolejs ieklāts vannasistabā uz visām sienām un tas ne vien izskatās fantastiski, bet arī pēc saimnieku sacītā, kalpo godam. Mitrums tam nekaitē, materiālu ir viegli kopt, turklāt neviens pat nevarētu pateikt, ka tas ir tas pats linolejs, ko tradicionāli ierasts klāts uz grīdas.

The Oaks

Galvenās priekšrocības linoleja apdarei – ļoti laba hidroizolācija, viegla kopšana un vizuāla pievilcība. Segumam nekaitēs mitrums, tāpēc tas ideāli der vannasistabai, atkritīs pienākums šrubēt flīžu šuves un uztraukties par pelējuma rašanos, turklāt linolejs nemainīs izskatu gadiem ilgi.

Traditional Home Napa Showhouse

Šai idejai kļūstot arvien pieprasītākai, parādījušies arī speciālie linoleji sienām, kas izceļas ar interesantām apdrukām un motīviem.

FUN house

Arī lamināts nav peļama doma sienu apdarei. Tas gan būs piemērots dzīvojamām telpām, kur nav tieša saskare ar mitrumu, jo tas, kā zināms, šim segumam netīk.

SOUTH COOGEE - House

Ja vēlies interjerā koka imitāciju vai koka dēlīšu klātbūtni, lamināts būs lielisks veids, kā to panākt.

SOUTH COOGEE - House

Virtuvē, viesistabā, guļamistabā vai priekšnamā – lamināta dēlīšu segums izskatīsies fantastiski ikvienā telpā. Turklāt nav jānoklāj ar to uzreiz visa siena, labi izskatīsies, ja kontrastam daļu sienas atstāsi balti krāsotu.

DuChateau Floors - Terra Collection in Zimbabwe / Horwitz Residence by Minarc

Šeit atrādīts gaumīgs interjers, kurā lamināta dēlīši izmantoti virtuves sienu apdarei.

Chalet Kitchen

Tā kā lamināts pieejams dažādās imitācijās, var izpausties visu gaumju pārstāvji, sienu noklājot koka dēlīšiem, ķieģeļiem, akmeņiem vai kāda cita materiāla imitācijām lamināta izpildījumā.

Hallsley Model, 2014

Pēc atsauksmēm ar būvniecību saistītos forumos, var secināt, ka galvenais priekšnoteikums, izvēloties laminātu vai linoleju sienas apdarei, ir gluda virsma. Tātad, pirms materiāla klāšanas sienai jābūt gludai un līdzenai, pretējā gadījumā tas nepieguls un veidos defektus.

Midcentury Bedroom

Pēc tam, kad sienas jau klātas ar attiecīgo segumu, kopšanā jāievēro tieši tās pašas prasības, kas grīdas segumiem.

SOUTH COOGEE - House
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!