Foto: Shutterstock
Vasara ir īstais laiks, lai baudītu nesteidzīgu atpūtu dārzā, ceptu sulīgu šašliku un malkotu atspirdzinošus dzērienus. Dārza pasēdēšanai allaž noder arī kāda lapene, kas kalpo kā lielisks plāns B, ja gadījumā sāk līt. Protams, veikalu piedāvājums ar lapenēm ir plašs, bet var arī lapeni radīt saviem spēkiem, tāpēc "Tava Māja" ir sarūpējusi iedvesmojošu foto izlasi, kurā smelties dažādas idejas lapenes dizainam.

Liec aiz auss, ka lapenes dārzā ir pakļautas laikapstākļu ietekmei, tāpēc svarīga ir to pareiza apstrāde! Šeit vari izlasīt speciālista ieteikumus, kā apstrādāt koka lapeni ilglaicīgai kalpošanai.

Pergola var kalpot kā vieta, kur dārzā atpūsties vai ieturēt gardu maltīti. Celtni var apaudzēt var vīteņaugiem, radot romantisku dārza stūrīti, kā arī tajā var ielikt ne tikai galdus, bet arī zviļņus vai pat gultu, kur ļauties diendusai. Pergolu var nosegt ar caurspīdīgu jumtu, lai nebūtu bažas, ka laikapstākļi varētu sabojāt pasēdēšanu dārzā.

Foto: Shutterstock

Attēlā zemāk redzama kāda visai neparasta, melna lapene, kas atgādina kasti. Tā dārzā uzstādīta pašā augstākajā vietā, kā rezultātā no tās viennozīmīgi var pārredzēt visu dārza apkārtni.

View this post on Instagram

A post shared by Silvija Sennevik, Interiör (@silvijasennevik.interior) on Jul 16, 2019 at 11:14pm PDT


Romantiskāku noskaņu lapenei var piešķirt arī gaisīgi aizkari, kuri rāmi plīvo vējā. Ja izvēlēsies tumšus aizkarus, tad rēķinies ar to, ka tie saulē var izbalēt!

View this post on Instagram

A post shared by Beata Walendzik (@walendzikbeata) on Jul 16, 2019 at 10:45am PDT


Kurš gan būtu teicis, ka lapenei ir jābūt tikai četrkantainai vai apaļai? Tā arī var būt citas formas, piemēram, ovāla!

View this post on Instagram

A post shared by Breeze House (@breezehouseuk) on Jul 16, 2019 at 11:20am PDT

Ierasts, ka lapenēs ir krēsli un galdi, lai varētu baudīt atpūtu, bet var tajā izveidot arī krāsni vai kamīnu, kas ne tikai kalpos praktiskiem nolūkiem, proti, lai sasildītos, bet tajā varēs cept arī gardumus, piemēram, picu vai maizītes.

Visai praktisks lapenes risinājums, jo blakus tai ir arī ugunskura vieta. Nebūs tālu jāiet, lai ne tikai sasildītos, bet arī uzceptu gardumus.

Ja vēlies būt pavisam drošs, ka nesalīsi, kā arī klāt tev netiks knišļi un odi, kas lidinās dārzā, tad vari viennozīmīgi apsvērt domu par stikla lapeni.

Šāda lapene var kalpot arī kā oranžērija dārzā, jo tajā viennozīmīgi labi jutīsies augi-siltummīļi, piemēram, sukulenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!