Foto: Shutterstock

Ir patīkami, ja telpas ir piepildītas ar patīkamu aromātu, kas patīk ne tikai mājiniekiem, bet arī tiek atzinīgi novērtēts no viesu puses. "Tava Māja", iedvesmojoties no portāla "Goodhousekeeping", aplūko ieteikumus, kas jādara, lai arī tavu māju ieskautu patīkamu aromātu virpulis.

Klasika – veikalos iegādājamie aromātiskie kociņi vai gaisa atsvaidzinātāji. Šis veids ir gana vienkāršs un neprasa daudz pūļu, bet, ja vēlies piešķirt īpašu pievienoto vērtību mājokļa smaržas radīšanā, pagatavo smaržīgus dekorus vai līdzekli pats. Šajā rakstā atradīsi virkni ar "dari pats" padomiem, kā māju ieskaut patīkamā aromātā. Varbūt brīvdienas ir īstais laiks, lai visa ģimene kopīgi pagatavotu "aromātiskās burciņas", kurās ir sapildītas kanēļa standziņas un kaltētas citronu šķēlītes? Aromātiskus smaržu spilventiņus vai ziepju gabaliņu vari ielikt arī drēbju skapī, lai arī tur būtu kripatiņa laba aromāta.

Smaržu var radīt arī ar aromātiskām svecēm. Mūsdienās to klāsts ir ļoti plašs – sākot no svecēm, kas smaržo pēc vaniļas līdz pat tādām, kas atgādina zemeņu lauku. Savukārt šeit vari izlasīt, kā pašam pagatavot sveces.

Piekritīsiet, ka mājā patīkamāku aromātu radīs arī iznesta atkritumu kaste. Tāpat pārbaudi un iztīri izlietni – iespējams, ka tur ir sakrājušies ēdiena gabaliņi, kas sāk nepatīkami smakot.

Svaigs gaiss ne tikai mājās ienesīs pavasara sajūtu, bet arī uzlabos aromātu telpās un rūpēsies par mājinieku kvalitatīvāku miegu. Savukārt patīkamāku un omulīgāku sajūtu telpā radīs ziedi un augi. Varbūt tieši aromātiska hiacinte vai narcises ir atslēga ceļā uz mājokļa patīkamo aromātu.

Kā iesaka portāls, vēl viens patīkamu aromātu radītājs ir cepeškrāsns un gardumu gatavošana. Māju var piepildīt ar patīkamu kanēļmaizīšu aromātu vai gardu šokolādes cepumiņu smaržu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!