Foto: Mango

Dziedātāja LieneCandy (attēlā), kura šobrīd gatavojas dalībai jūlija izskaņā Jūrmalā notiekošajam konkursam Jaunais vilnis, atklājusi, ka viņa noslēgusi līgumu ar ietekmīgu mūzikas producentu ASV un jau šovasar dosies uz tālo zemi, lai piepildītu savus sapņus.

"Ar cerēšanu neko nevar sasniegt. Klāt neko neviens nenes. Latvieši pieraduši, ka viņi te ir lielas zvaigznes, un nav gatavi citās valstīs dziedāt par mazu naudu, sākt karjeru no nulles. Lai kaut ko ārzemēs sasniegtu, pašam jāmeklē iespējas, jāpiedāvā sevi, ļoti daudz jāstrādā. (..)

Jaunais vilnis man nav mērķis. Tas ir cieņas apliecinājums manai valstij. Un savā ziņā tas ir atvadu sveiciens," intervijā žurnālam Santa atklājusi LieneCandy.

Izklaides portāls Mango jau rakstīja, ka pavasarī dziedātāja devās uz Maiami, lai piedalītos deju mūzikas izdevēju konferencē. Tu viņas balss un izskats iepaticies augsta ranga menedžmenta īpašniekam Gerijam Selezmanam, kurš latviešu meiteni vēlāk uz divām nedēļām par pašas līdzekļiem uzaicinājis uz Ņujorku.

"Labi zināju, ka nauda, ko iztērēšu Ņujorkā, būs mani pēdējie iekrājumi. Bet dzīvē reizēm ir kā kazino - jāriskē, lai kaut ko laimētu. Viņi man bija izveidojuši tādu darba grafiku, ka pat elpu nespēju ievilkt. Viņu attieksme pret mani bija šaubīga gandrīz līdz pēdējai dienai," atceras dziedātāja.

Pēdējā dienā Ņujorkā viņai pēkšņi piedāvāts nodziedāt divas dziesmas Deivida Guetas koncertā, ko LieneCandy arī izdarījusi - šis drosmīgais solis arī viņai ļāvis noslēgt kāroto līgumu.

"Zinu, ka mans lielākais pluss ir dzīvā uzstāšanās. Nekad neierodos kaut ko vienkārši nodziedāt, vienmēr ielieku visu dvēseli iekšā. Nu, un tagad man kontrakts ir rokā! Man augustā jāatgriežas Ņujorkā vismaz uz gadu," stāstījusi LieneCandy.

Gatavojoties sapņu piepildīšanai ASV, dziedātāja atzīst, ka viņu gaida liels darbs ar sevi. "Jāiemācās perfekta amerikāņu angļu valodas izruna, jo manējā ir vairāk uz britu pusi. Amerikāņi vispār runā ar citām mutes daļām nekā mēs, mēle un žokļi strādā pilnīgi citādi. Ja netikšu vaļā no akcenta, nevienu manu dziesmu nelaidīs gaisā," pārliecināta ir LieneCandy.

Uz Ameriku dziedātāja dosies ar savu piecus gadus veco dēlēnu, kuru tālajā zemē palīdzēs auklēt bijušā vīra draudzene, bet ar pārmetumiem, ka viņa braukā pa ārzemēm, nevis nodarbojas ar dēla audzināšanu, dziedātāja vēl aizvien nav samierinājusies.

"Cilvēki nesaprot, ka reāli esmu vienīgā pelnītāja mūsu ģimenē. Man jārūpējas par sevi, bērnu, arī mammai un jaunākajam brāli jāpalīdz. Ja gribu ar mūziku nopelnīt, man jābrauc uz ārzemēm, citādi mums nebūs ko ēst," skaidrojusi LieneCandy.

Skaidrojot to, no kurienes viņa ir tik liela apņēmība cīnīties un pierādīt sevi, dziedātāja atzinusi, ka "no grūtās bērnības", jo viņas tēvs bijis rokmūziķis, kuram paticis dzert un iekaustīt gan sievu, gan meitu, bet, atbildot uz jautājumu, kas viņu šobrīd tur pie dzīves LieneCandy nav slēpusi, ka tā ir misijas apziņa.

"Es ticu, ka esmu nākusi šajā pasaulē tieši tādēļ, lai caur dziesmām pateiktu cilvēkiem kaut ko svarīgu. Mūzika ir mana vienīgā kaislība uz eksistenci," intervijā atklājusi dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!