Foto: Shutterstock
Vai tā būtu privātmāja vai dzīvoklis ar šādu plānojumu, slīpie griesti nereti tiek uzskatīti par traucēkli telpai. Protams, tas ierobežo telpas iekārtotājam iespējas izpausties, taču tas nebūt nenozīmē, ka mansards nav apdzīvojams un pienācīgi izmantojams. Te būs idejas, kā iekārtot guļamistabu, lasīšanas stūrīti, dzīvojamo telpu un pat vannasistabu ar slīpajiem griestiem.

Guļamistaba

Slīpo griestu telpa visai bieži ir piemērota guļamistabas iekārtošanai. Protams, jāskatās, vai sienas nav pārāk zemas un iekāpšana/izkāpšana gultā nav iespējama bez apdauzīšanās. Gultu jāliek istabas vidū, līdz ar to, slīpums nemaz netraucēs. Mēbelēm šādā telpā gan nav daudz vietas, bet guļamistabā jau neko daudz nevajag, vien kādu plauktiņu, nakts skapīti, kam vietu noteikti vēl var atrast pie gultas.

Contemporary barn conversion

Slīpo griestu telpās parasti nav daudz dabīgā apgaismojuma, taču gaišāku noskaņu telpā var iegūt ar krāsu palīdzību. Visbiežāk gultu šādā telpā liek pa vidu, bet atsevišķos gadījumos tieši gultas gals pie slīpās sienas būs praktiskāks risinājums, it īpaši, ja slīpa ir tikai viena siena.

My Houzz: Rustic Summer Home in Heritage Community Trinity

Šādā specifiskā istabā var pat izmitināt divus bērnus. Izvēloties divstāvu gultu, veiksmīgi izmantosi telpu un slīpās sienas nemaz nebūs kā traucēklis.

Kingston upon Thames, Surrey

Ja tomēr bez kādas kumodes neiztikt, izvēlies vairākas un nelielas, kas visai kompakti iekļaujas telpā un ir vismaz 20 centimetrus zem vietas, kur sākas slīpā siena, nevis vienu lielu skapi pie vienīgās taisnās sienas.

Loft Rooms

Mājas bibliotēka

Telpā ar slīpajiem griestiem visai labi iederēsies neliela mājas bibliotēka. Šim nolūkam grāmatplauktus var izvietot pie vienas taisnās sienas vai galējās sienas visā garumā, bet zonā pie slīpajām sienām var salikt garākus beņķus un citas mēbeles, kur ērti pazvilnēt ar literatūru rokās.

Traditional Bedroom

Arī bērnistabas iekārtojumam var aizlienēt ideju par grāmatplauktiem pie slīpās sienas.

Bolingbroke Grove

Dzīvojamā telpa

Slīpo griestu telpa, kas kalpo kā dzīvojamā istaba, prasīs vairāk pūliņus iekārtošanā. Televizoram noteikti piemērotākā vieta būs zem slīpās zonas, izvēloties ļoti zemu kumodi.

Galley Avenue Residence

Zonā, kas atrodas starp sienām, var izvietot dīvānu, jo sēdēšanai nemaz netraucēs slīpie griesti.

Contemporary Family Room

No defekta par efektu! Nepraktisko zonu starp slīpajām sienām var izmantot omulīgas atpūtas zonas izveidei. Uz grīdas izklāj kādu virsmatraci, saliec daudz dekoratīvo spilvenu un izmanto to kā alternatīvu dīvānam.

Writer

Zemajā zonā zem sienas slīpuma visā telpas garumā var piestiprināt vai ieplānot vietu plauktiem. Tādējādi nevajadzēs aizņemt citas sienas ar plauktiem un būs atrasts veiksmīgs pielietojums neparocīgajai zonai.

German Shades

Vannasistaba

Dažreiz nav daudz variantu un vannasistaba jāiekārto telpā ar slīpajiem griestiem. Taču tā nav nekāda neiespējamā misija. Praktiski un kompakti iekārtojot telpu, slīpo griestu klātbūtne nemaz netraucēs. Vietā, kur sākas slīpums, izvieto kumodes, plauktus, veļas grozus, veļas mašīnu vai citas ierīces, kurām nav nepieciešams plašums.
My Houzz: Ellie Sawits

Pat dušas kabīne var tikt kompakti izvietota telpā ar slīpajiem griestiem. Vannasistabas gadījumos slīpajā sienā vajadzētu būt logam, lai telpu pēc iespējas vairāk izgaismotu.

The Yellow Cottage, Trebarwith Strand

Vannasistabā svarīgi pie slīpās sienas neizvietot mēbeles vai santehniku, kuras izmantošanai siena kļūtu par traucēkli. Piemēram, klozetpodam tādā gadījumā jābūt pietiekami zemam, arī vannu nevajadzētu likt pārāk tuvu slīpumam, lai katru reizi nedabūtu punu galvā.

Seringa
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!