Foto: Shutterstock
Ar melnās krāsas izmantošanu interjerā cilvēki parasti ir ļoti piesardzīgi. Lielākoties ļaudis mēģina istabās ienest gaišumu, un ar tumšas krāsas elementiem nedaudz atsvaidzināt telpas izskatu, taču pastāv iespēja melno krāsu istabā izmantot kā galveno. Apkopojām "Houzz" piedāvātās idejas, kā dažādās mājvietas telpās izmantota melnā krāsa.

Melnā krāsa pārsvarā tiek saistīta ar skumjām un bēdām, nevis prieku un laimi. Kāds varbūt nepiekritīs un teiks, ka "melnā ir mana laimīgā krāsa", taču interjerā tā netiek izmantota bieži. Tomēr, ja to spēj gaumīgi pielietot, melnā krāsa istabai var piešķirt patiesi ekstravagantu skatu.

Šajā variantā redzams, ka melns ir itin viss, sākot no sienas krāsojuma un beidzot ar mēbelēm. Lai piešķirtu telpai kādu "odziņu", tajā likts uzsvars uz oranžiem akcentiem.

Melnbaltā klasika! Šajā ēdamistabā it nemaz nav nomācoša sajūta, jo baltie logu rāmji, krēsli un sienas dekori spēj melno krāsas telpu veiksmīgi papildināt.

Telpa, kurā piķa melnums apvienots ar veiksmīgu gaismekļu izvēli. Mazās skapju lampiņas rada nudien šiku skatu.

Interesants istabas interjers, kurā pat gultasveļa ir melnā krāsā!

Gaišie logi un saules staru "ienākšana" istabā padara melnās virsmas ļoti krāšņas.

Lūk, telpas variants, kurā melnā krāsa izmantota tikai sienu krāsojumā.

Vannas istaba ir tā mājvietas telpa, kurā melnas krāsas izmantošanu interjerā var novērot visbiežāk. Šajā variantā arī likts uzsvars uz kontrastiem – balts un melns!

Ja iepriekšējos variantos varējām redzēt, ka melnā krāsa izmantota sienu un grīdu krāsojumos, tad šeit situācija ir pretēja – istabā izvēlētas melnas krāsas mēbeles.

Vēl viens melnās vannasistabas interjers – šeit veiksmīgi izcelta koka virsma un spīdīgais spoguļa rāmis.

Pierādījums, ka ar baltu un melnu krāsu kombināciju aizšaut greizi nav iespējams!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!