Foto: Shutterstock
Ja mājoklis ir neliels un katrai mēbelei tiek rūpīgi piemeklēta vieta, tad arī jautājums par durvju izvēli ir aktuāls, jo uz iekšu un āru veramas durvis pieprasa paredzēt tām vietu, kas dažkārt ir mazāk, nekā varētu vēlēties. Šādos gadījumos bīdāmās durvis ir lieliska alternatīva, turklāt dažādām gaumēm pielāgojama.

Bīdāmo durvju lielākā priekšrocība – risinājums sniedz iespēju izmantot visas telpas platību. Atšķirībā no parastajām durvīm, šīm nav nepieciešama brīva platība, tik vien kā nelielā sliede paralēli sienai.

Santa Barbara Residence

Viena no pateicīgākajām bīdāmo durvju priekšrocībām ir tā, ka iespējams izmantot abas starpsienu puses.

Warehouse Renovation Converted to Single Family Home

Šobrīd ļoti aktuāla tendence interjerā – veidot pārejas telpās visai nemanāmi, un šim nolūkam bīdāmās durvis ir kā radītas. Pirmajā acu uzmetienā varētu šķist, ka telpas ir apvienotas, tomēr bīdāmo durvju dēļ abas zonas var ātri norobežot vienu no otras.

Mill Valley

Bīdāmās durvis var nodalīt guļamistabu no garderobes vai saimniecības telpas no vannasistabas, lieki nepiesātinot interjeru.

The GO Home Passive House

Bīdāmās durvis jo īpaši labi der vannasistabām, kur parasti jau tā ir maz vietas, un šāda durvju sistēma palīdzēt ietaupīt vēl vairāk kvadrātcentimetrus, nekā tas būtu ar virināmajām durvīm.

Dominique & Anne-Marie

Brīvas vietas trūkums ir bieži sastopama problēma mājokļos, it īpaši tad, ja notiek remontdarbi un telpas plānojums vēl tikai top. Pat pavisam nelielu telpu norobežošanai tieši bīdāmās durvis var būt pateicīgākais risinājums, un, kad vien ir vēlēšanās, telpas var atstāt savienotas bez durvīm kā starpsienu.

seesaw san francisco

Bīdāmās durvis var izmantot arī lielākas telpas norobežošanai, kad vien tas nepieciešams, piemēram, kā tas darīts šajā piemērā ar darba zonu. To pašu var attiecināt uz skapjiem, garderobēm, lielām plauktu sistēmām.

Beard-Chu

Nebūt nav tā, ka šo durvju piedāvājumā klāsts būtu niecīgs, arī šim risinājumam ir ļoti dažādi dizaini no dažādām furnitūrām. Tie, kas paši labprāt darina kaut ko savam mājoklim, var aizņemties ideju par koka bīdāmajām durvīm, kas ļoti eleganti iekļausies kā lauku mājas, tā šikā pilsētas dzīvokļa interjerā.

Master Bathroom

Starp citu, bīdāmas durvis var izmantot arī lielākiem skapjiem, tādā veidā izvairoties no daudzajām durtiņām.

Low Country

Koka, stikla, nokrāsotas ar tāfeles krāsu, apgleznotas vai nolīmētas ar fotoapdruku – izvēles iespējas ir daudz un dažādas, tāpēc katrai gaumei var piemērot šo kvadratūrai ekonomisko durvju risinājumu.

Cool Magnetic Sliding Door.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!