Foto: Shutterstock
Ievākšanās jaunā mājoklī ir priecīgs un vienlaikus satraucošs notikums. It īpaši, ja mājoklis ir bez mēbelēm, kas nozīmē, ka mājokļa iekārtošana un interjera izveide ir tavās rokās! Ja šāda pieredze iepriekš nav bijusi, īstā interjera izveide var būt kārtīgs izaicinājums. Šajā rakstā pāris padomi, kurus ievērot, izvēloties mājokļa iedzīvi.

Visas iedzīves iegāde vienā piegājienā

Ja iegādātais vai izīrētais mājoklis ir bez mēbelēm, saprotams, ka vēlme to iekārtot pēc iespējas ātrāk ir stipra. Tomēr ātra mājokļa iekārtošana var izrādīties pārsteidzīgs un arī ļoti dārgs lēmums. Vislabāk ir sākt ar saraksta izveidi, kurā piefiksē nepieciešamās mēbeles, pirmās ierakstot mēbeles, kas nepieciešamas prioritāri, padomos dalās portāls "The Spruce". Ja saproti, ka nepieciešams dīvāns vai gulta, sāc ar šo mēbeļu meklēšanu, taču nepērc uzreiz arī kafijas galdiņu vai naktsgaldiņus, ja saproti, ka bez tiem itin viegli vari izdzīvot. Tāpat atceries nepārsteigties ar mēbeļu iegādi – atvēli laiku, lai kārtīgi pārdomātu un atrastu sev tīkamāko un arī budžetam atbilstošāku variantu.

Viens no svarīgākajiem mājokļa iekārtošanas priekšnoteikumiem – visas mēbeles un mājokļa aksesuārus neiegādāties vienuviet. No sākuma vizualizē, kā tu vēlies, lai tavs mājoklis izskatītos kopumā – pat tad, ja to plāno iekārtot pamazām. Svarīgi, lai stils mājoklī būtu vienots un katra detaļa pārdomāta. Viens no veidiem, kā pieturēties pie plāna un neļauties impulsīviem pirkumiem, kuri beigās izrādīsies lieki, ir smelties interjera idejas no "Instagram" vai "Pinterest", tādejādi saprotot, ko savā mājoklī vēlies redzēt, norāda portāls "Houzz". Visu iedzīvi nopērkot vienuviet, neatspoguļosies tavs stils, bet gan veikalā pieejamais sortiments. Atceries, ka svarīgas ir tieši detaļas – katrā telpā izvietojot divus trīs unikālus elementus (ceļojumos nopirkti mākslas darbi vai retro veikalos atrastās interjera pērles), spēsi to padarīt īpašu un atšķirīgu no standarta iekārtojuma. Tāpat atceries, ka, kārtīgi pārdomājot izkārtojumu, iespējams savstarpēji sakombinēt dažādas krāsas un materiālus, tādēļ nebaidies ļauties nelieliem eksperimentiem.

Pirms pērc – septiņreiz pārdomā

Foto: Shutterstock

Jau minējām, ka vispirms nepieciešams kārtīgi pārdomāt to, kā vēlies mājokli iekārtot un tikai pēc tam iegādāties visu nepieciešamo. Dzīve itin bieži pierāda, ka pārsteidzīgi lēmumi noved pie nožēlas. Turklāt, iekārtojot mājokli, svarīgi kārtīgi pārdomāt ne tikai mēbeles, bet arī apgaismojuma, paklāja un citu aksesuāru iegādi. Interjera izveidei būtu jālīdzinās puzles salikšanai – katrai detaļai ir sava vieta, tieši tāpat kā katram puzles kauliņam sava. No sākuma izvēlies sev vistīkamāko dīvānu un tikai pēc tam piemeklē paklāju, kas tam piestāvēs, savukārt tālāk – īsto apgaismojuma veidu, tādejādi pamazām izveidojot savu istabas iekārtojumu. Tāpat atceries, ka pirms mēbeļu iegādes ir svarīgi noteikt, cik lielu mēbeli konkrētajā vietā vēlies. Ja nopirksi mazāku dīvānu, kā biji plānojis, atlikušo vietu būs tendence aizpildīt ar citām lietām, kas dažkārt var beigties ar pārblīvētības sajūtu.

Rūpīgi izplāno budžetu

Pirmā mājokļa iegāde nereti nozīmē ierobežotu budžetu tā iekārtošanā, tādēļ bieži priekšroka tiek dota lētām mēbelēm un aksesuāriem. Protams, iekārtot mājokli mājīgi un skaisti ir iespējams arī neiztērējot milzīgas naudas summas. Tomēr, domājot par svarīgāko, ir svarīgi atcerēties par kvalitāti – izvēloties nepieciešamo iedzīvei, izvērtē uz ko vari ietaupīt, bet kam atļauties iztērēt vairāk. Visticamāk, iegādājoties ledusskapi vai gultu, vērts izvērtēt preces kvalitāti un nepirkt vislētāko no variantiem, kuru visticamāk nomainīt nāksies ātrāk.

Tātad, iekārtojot mājokli, nesteidzies un rūpīgi pārdomā katru detaļu, lai mājoklī justos ērti, un interjers patiesi ietu pie sirds un atspoguļotu tavu personību! Pirms mēbeļu pirkšanas, aplūko vairāku veikalu piedāvājumu, lai izvēlētos tavai gaumei atbilstošāko un maciņam draudzīgāko variantu, vienlaikus neaizmirstot par kvalitātes nozīmīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!