Foto: Shutterstock
Kurš gan nevēlas mājās lielus logus? Ne visiem bijusi tā iespēja izvēlēties tos lielākos, taču tas nenozīmē, ka nevar izcelt esošos un ar viltīgiem paņēmieniem likt tiem izskatīties lielākiem nekā ir patiesībā. Kā panākt šādu efektu, ''House Beautiful'' atklāj interjera dizaineri.

Ja vien logiem priekšā nav žalūzijas, bet gan aizkari, lielu lomu šajā sakarā spēlē stangas novietojums. Pārdomāti pielikta, tā pagarinās logu un radīs šķietami lielāku tā izmēru. Dizainere Eimija Berija iesaka aizkaru stangu likt vismaz 38 centimetrus virs stikla augšas. Kas attiecas uz aizkaru stangām, dizainers Dons Stjuarts iesaka stangas izvēlēties krietni garākas par loga platumu, tādā veidā padarot logu šķietami lielāku tieši platumā.

Panels

Vēl kāds interesants veids, kā logam likt izskatīties lielākam – izvēlēties garus jo garus aizkarus, un ne vien tā, lai tie sniedzas līdz zemei, bet arī sākas vēl krietni virs loga augšas. Tādējādi vizuāli pagarināsies siena un logs šķitīs garāks.

Carmel Mid-Century LEED

Pēc dizaineres domām ļoti lielu lomu spēlē arī aizkaru auduma izvēle – biezāks materiāls viennozīmīgi būšot piemērots, savukārt plānos, plandošos dienas aizkarus atstāt telpām, kur nav nozīmes loga izmēram. Ja vēlies vērienīgāku skatu, izvēlies biezus, stingra auduma aizkarus, kas kopskatu padarīs arī šikāku. Protams, tas neizslēdz iespēju izmantot arī dienas aizkarus. Biezo aizkaru gadījumos dizainere iesaka apsvērt domu par drapētiem aizkariem – arī šāda izvēle nāks par labu loga parametriem.

Dining Room

Kas attiecas uz aizkaru audumiem, svarīga ir arī faktūra un to krāsa. Izvēloties audumu ar vertikālām strīpām, jau būsi ieguvējs, bet jebkuri vertikāli musturi un raksti, vai tieši pretēji – horizontāli – arī radīs vēlamo efektu. Izvairies no smalkiem, sīkiem motīviem, kas logam liks izskatīties vien niecīgākam.

Ņem vērā, ka arī audumam ir sava faktūra, piemēram, kokvilnai mēdz būt svītrojums, kas arī var vizuāli paplašināt vai sašaurināt logu zonu. Dizaineri iesaka spēlēties ar audumu faktūrām un izmantot divus dažādus, ja logus klāj gan dienas, gan vakara aizkari. Dažādas faktūras radīs dziļuma efektu un vizuāli palielinās logu.

Somerset Cottage

Lielākoties visi padomi attiecināmi uz aizkaru izvēli, tomēr no svara ir arī sienas krāsojums un loga rāmis. Izvēloties rāmi lielāku nekā ierasts, logs izskatīsies lielāks, tāpat arī izvēloties kādu spilgtāka toņa krāsojumu sienām, lai logs labāk izceltos, panāksi vēlamo efektu.

Cottage Chic Family Room

Bez aizkariem un audumu izvēles var līdzēt ar mēbeļu izvietošanu pie logiem. Ja nevēlies nomākt logus un ļaut tiem izcelties un varbūt pat likt izskatīties lielākiem, izvēlies zemas mēbeles. Tātad – nekādi sienu plaukti, masīvi skapji un kumodes līdzās tiem. To vietā izvēlies kādu beņķi, krēslu, plauktu zem palodzes vai ko citu, kas neslejas diži augstāk par palodzi.

Westport: Bright and Breezy

Visbeidzot, ja vēlies, lai logiem ir galvenā loma telpā, iekārto visu tieši tā, lai izceltos tieši šī zona. Pārējai istabai jābūt neitrālai un tieši logam jāizceļas uz visa fona ar krāsojumu, faktūru, drapējumu vai rakstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!