Foto: Shutterstock
Visai bieži cilvēkiem piemīt niķis kārot pēc tā, kā nav. Ja pašiem ir mansarda tipa dzīvoklis ar laminātu, sapņu mājoklī varētu būt parkets un augstie griesti, un otrādi. Nenoliedzami šāds salikums - parkets un augstie griesti - izskatās skaisti un gaumīgi, tāpēc ''Tava Māja'' sniedz dažādus piemērus, kā var izpausties šī salikuma atdarināšanā.

Ja kāro uzzināt ko vairāk par parketu, tā iespējām ieklāšanā, atjaunošanā vai kopšanā, vērtīgu informāciju atradīsi šeit, savukārt priekšrocības interjeram ar augstajiem griestiem lūko šajā rakstā.

Parkets viennozīmīgi kā grīdas seguma izvēle ir pateicīga jau tāpēc vien, ka rada siltu un mājīgu noskaņu gan tonalitātes, gan materiāla dēļ.

Šāds salikums visbiežāk tomēr vērojams tieši dzīvokļos, un tādu netrūkst arī Latvijā.

Savukārt šāds salikums rada visnotaļ svinīgu un cēlu vidi, pieprasot arī īpaši pārdomātas mēbeles un iekārtojumu. Stila ziņā šādos interjeros vislabāk piestāv tieši klasiskais un skandināvu stils.

Lai arī augstie griesti jau paši par sevi rada telpā plašuma sajūtu, baltā krāsa interjerā to tikai pastiprina un kopā rada ļoti harmonisku vidi.

Telpa ar slīpajiem griestiem varbūt nav gluži tas pats, tomēr glauni parkets izpaužas arī šādā plānojumā.

Viesistabā ar augstajiem griestiem un prasmīgi atjaunotu parketu gluži vai nepieciešamība ir iespaidīga izmēra lustra ar grezniem elementiem.

Interesanti, ka tik daudzu kāroto segumu – parketu – lielākoties interjerā papildina arī ar kādu dekoratīvu paklāju, bez kura pavisam noteikti varētu arī iztikt, ņemot vērā parketa labās īpašības.

Parkets un augstie griesti nereti nāk salikumā ar minimālisma stilu, neaizraujoties ar sīkām detaļām interjerā.

Ja vēl griesti papildināti ar greznām karnīzēm un griestu dekoriem, sasniegta pati pilnība.

Gaumīgais salikums ir kā radīts arī omlīgai videi virtuvē. Parkets virtuvē gan nav tā praktiskākā izvēle, tomēr ko tik cilvēki nav gatavi upurēt skaistuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!