Kādās krāsās iekārtota tava guļamistaba? Virtuve? Viesu istaba? Un bērnu istaba? Ja kādā no pieņemtajām pamatkrāsām – viss lieliski. Esi radījusi pozitīvu un aktīvu vidi. Tikai noskaidro, vai tā atbilst tavām vēlmēm!

Sarkanā

Tā ir dzīvības un enerģijas krāsa. Raksturo dinamiskus, izturīgus un izlēmīgus cilvēkus. Var liecināt gan par lielu mīlestību ģimenē, gan arī dusmām. Ja sarkanā ir virtuvē, tā veicinās ēstgribu, ja bērnu istabā - bērni kļūs atvērtāki un aktīvāki.

Dzeltenā

Tā ir bagātības, fantāzijas, drosmes un arī prieka krāsa. Tās negatīvais aspekts - var liecināt par greizsirdību un skaudību ģimenes attiecībās. Dūmakaini dzeltenā piesaista skumjas. Ilgstoši atrodoties dzeltenā telpā, vari sākt sirgt ar galvassāpēm. Bet dzeltenā paaugstina tonusu. Bērnu istabā to izvēloties zini - dzeltenā palīdzēs bērnos vairot viņu radošumu.

Oranžā

Svētības un veselības krāsa. Tā īsti neiederēsies virtuvē, jo var izraisīt kuņģa sāpes. Lielās devās oranžā krāsa telpās ir bīstama, jo tā aktivizē kliegšanas refleksus. Ja tavā ģimenē nav ierasts kliegt un skaļi strīdēties, iespējams tieši šī krāsa šādu efektu izraisīs. Oranžās bērnu istabās bērni var mocīties ar bezmiegu.

Zaļā

Veselības krāsa. Tā nomierina un palīdz atbrīvoties no stresa. Bet, ja zaļu iekārto bērnu istabu, īpaši piestrādā pie tā, lai tavs mazais nebaidītos no pārmaiņām. Tieši šādas bailes ievieš šī krāsa. Bet zaļo kā akcentējošo krāsu var izvēlēties tajā istabas stūrī, kur paredzēts strādāt vai darboties kopā ar bērniem. Zaļā palīdz koncentrēties un gūt panākumus.

Zilā

Tā ir gudrības, uzticības, bet arī jūtu aukstuma krāsa. Zilā istabai piešķir svaiguma sajūtu un palīdz būt līdzsvarotiem, mierīgiem, kā arī iemidzina. Zilā mudina uz draudzēšanos. Tomēr vislabāk zilo izmantot telpā kā galveno akcentu, citādāk vari pāršaut pār strīpu un radīt efektu - aukstas ģimeniskās jūtas.

Melnā

Tā ir tumsas un smaguma krāsa. Var izmantot kā nelielus akcentus interjerā, nevis kā galveno - dominējošo. Ja tomēr šādu vēlies kaut kur izmantot, papēti sevi, vai neciet no depresijas? Tas ir biežākais simptoms, ja vēlies uzturēties tik drūmās krāsās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!