Foto: Shutterstock
Flīzes, apmetums, tapetes un fotoizdrukas vairs nav nekas jauns sienu apdares risinājumos, taču pēdējā laikā arvien lielāku atzinību interjerā gūst koks, turklāt arī kā materiāls šādiem nolūkiem.

Koka priekšrocība ir tā, ka to iespējams pielāgot jebkuram interjeram, pat tad, ja brūnā, autentiskā krāsa neiederas. Izvēloties balinātu koku, efekts būs fantastisks. Šajā gadījumā koka apdare izmantota priekšnamā aiz pakaramajiem. Katrā ziņā, šāds sienas panelis izskatās oriģinālāk par jebkuru tapeti.

A photo posted by Angela (@learn.live.hope) on Oct 10, 2016 at 7:37am PDT

Grūti iedomāties telpu, kur koka dēlīšu apmetums neiederētos. Arī virtuvē, it īpaši kādā lauku mājā, šāds risinājums būs ideāli piemērots. Koka klātbūtne tikai vairos mājīgumu un radīs siltāku noskaņu.

A photo posted by Stikwood (@stikwooddesign) on Oct 10, 2016 at 4:33pm PDT

Arī vannasistabā, kur ir visai augsts mitruma līmenis, kokam noteikti ir vieta. Starp citu, padoms no ''Tava Māja'' pūra lādes – vannasistabā pie sienām var likt linoleju, kas imitē koka grīdu. Tas ideāli kalpos, necietīs no mitruma un izskatīsies kā dabīgais koks.

A photo posted by @berealproperties on Oct 10, 2016 at 9:31am PDT

Ja ne visu sienu, tad kādu posmu vai joslu var papildināt ar šādu segumu.

Savukārt kādā dzīvojamā istabā, piemēram, viesistabā vai guļamistabā, kur nav tik krasas temperatūras svārstības, var sienas apšūt ar neapstrādātiem koka dēlīšiem.

Ja gribas ko vēl oriģinālāku, nošpiko šo ideju, kur dēlīšu vietā ņemtas pamatīgas malkas pagales, kas viena pie otras sakrāmētas pa visu sienu.

Ja papētīsi flīžu piedāvājumu, iespējams, atradīsi ideālu imitāciju, kas par mata tiesu izskatīsies kā koka dēlīši.

A photo posted by TheDetails (@thedetails.kuw) on Oct 7, 2016 at 6:18am PDT

Koka dēlīšus var apstrādāt dažādi – eļļot ar lineļļu, lakot (tad koks dzeltēs) vai pat krāsot, kā to visbiežāk dara skandināvi.

Un nav nemaz visam jābūt tik perfektam. Izmanto dažādu krāsu un faktūru koka dēlīšus, un kopskats būs ļoti dabisks un estētisks.

Ne velti skandināvi ļoti iecienījuši šo tendenci jebkuras telpas sienu apdares izveidē. Koka dēlīši nodrošina papildu siltinājumu, turklāt noformējums pārspēj jebkuru vienkārši nokrāsoto sienu.

A photo posted by Stikwood (@stikwooddesign) on Sep 9, 2016 at 4:53pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!