Foto: Shutterstock

Ja nespēj izšķirties par krāsu salikumu, kas būtu ne vien veiksmīgi kombinēts, bet arī šobrīd aktuāls, tad aizņemties kādu no portāla countryliving.com priekšlikumiem, kas labi izskatīsies gan omulīgās lauku mājās, gan šikos pilsētas dzīvokļos.

Atspirdzinoši pelēkās nokrāsas

Ja sienu krāsojumu gribas neitrālu, tad nezūdoša klasika ir baltā izvēle, pie kuras var pieskaņot jebkuru citu krāsu. Kā vienu no veiksmīgākajām krāsu kombinācijām, ir ar sniega baltās, dūmakaini pelēkās un haki vai sulīgi tumši zaļās krāsas apvienošanu. Baltā krāsa var tikt izmantota sienas krāsojumam, griesti vai daļa no sienām var tikt papildināta ar dūmakaini pelēko, bet dīvāns, paklājs, aizkari vai dekoratīvie spilveni tumši zaļajā nokrāsā radīs ļoti svaigu un modernu kopskatu.

Lūk, arī dažas iedvesmojošas bildes ar šo un līdzīgu krāsu kombināciju:

Zilo kombināciju klasika

Ja pelēkās nokrāsas šķiet saistošas, tās var papildināt ar ziliem un baltiem toņiem, kas kopā veidos veiksmīgu krāsu spēli. Šajā gadījumā zilā krāsa var būt dominējošā, izmantojot to visos akcentos un istabas iekārtojumā, bet sienas un griestus atstāt sniegoti baltas vai lina pelēkas.

Iedvesmas piemēri ar šīm krāsu kombinācijām:

Sulīgo toņu palete

Tiem, kas interjerā vēlas ieviest drosmīgākus krāsu salikumus ar siltākiem un spilgtākiem toņiem, var izmantot krāsu paleti, kurā dominē koraļļu oranžais, maigi rozā, sulīgi brūnais un bēšais. Lai arī vairumam šīs krāsas asociēsies ar rudens sezonu, patiesībā tie ir pielāgojami ikvienam gadalaikam un sezonai.

Mājīgo krāsu salikumu noskaņa interjerā:

Mierpilna harmonija ar zaļajiem toņiem

Mierīgas noskaņas cienītājiem noteikti patiks šis siltais krāsu salikums ar zaļās krāsas klātbūtni, kas rada nomierinošu vidi, taču šo toni, papildinot ar sinepju dzelteno, zemes brūno un saules dzelteno var iegūt vēl siltāku dabas noskaņu. Kā pamats šai toņu paletei ir baltā vai bēšā krāsa, kas lieliski izceļ pārējo.

Idejas veiksmīgam krāsu salikumam:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!