Tas, kādas drēbes no rīta uzvelkam, apkārtējiem rod priekšstatu ne tikai par mūsu personību, bet arī noskaņojumu un dienā plānotajiem darbiem. Apģērbs var regulāri tikt mainīts, taču tas, kā izskatās mājvietā, bieži vien dod konkrētāku ieskatu tavā personībā. "Reader's Digest" apkopojuši, ko tad īsti interjera izvēles vēstī par tavu raksturu un interesēm.

Protams, arī interjeru iespējams mainīt, taču kādā dzīves posmā tieši šādās telpās tu juties vislabāk. Arī tad, ja mājvieta tiek īrēta no īpašniekiem, kuri tur atstājuši savas pēdas, katrs ievieš korekcijas tā, lai dzīvesvietā justos komfortabli.

Nenoliedzami, cilvēkam piemīt unikalitāte un katra dzīvesvieta vērtējama atsevišķi, tomēr iespējams vilkt kopīgas paralēles. Varbūt tev neatbilst visi no minētajiem skaidrojumiem, bet, kritiski paskatoties no malas, iespējams, kādu līdzību saskatīsi un saprasīsi, kādu iespaidu citiem par tevi atstāj mājvieta.

Lai gan varētu šķist, ka viesi, ierodoties pie tevis ciemos, pamana visas iespējamās detaļas, tā nebūt nav. Kam ciemiņi pievērš vislielāko uzmanību un ko atstāj bez ievērības, lasi šajā rakstā.

Ģimenes fotogrāfijas un paštaisītas lietas

Foto: Shutterstock

Ja tavā mājvietā ir izliktas fotogrāfijas, kurās redzami tavi ceļojumi vai ģimenes piedzīvojumi, tas parāda, ka augstu vērtē atmiņas un attiecības ar tuvajiem. Tas, cik daudz laika pavadi mājvietā, var atspoguļoties uz tava darba galda – ja uz tā ir dažādi priekšmeti, pieraksti, kas kādam varētu šķist pat haotiski, tas norāda, ka tev ir strauja ikdiena. Tu nereti dodies uz dažādiem pasākumiem un pavadi laiku ārpus tās.

Cilvēki, kuriem nav problēmas ar pašapziņu, nevairās izlikt sevi veidotus interjera elementus, piemēram, gleznas, traukus vai dekoratīvas sedziņas. Tas uzreiz nenozīmē, ka šiem cilvēkiem deguns ir augstu debesīs – viņi gan lepojas, ka kaut ko spējīgi izveidot paši, gan arī ir apmierināti ar gala rezultātu, lai dalītos priekā arī ar citiem.

Starp citu, eksperti iesaka katrā mājvietas telpā izvietot vismaz vienu personīgu interjera elementu. Kāpēc tā, lasi šajā rakstā, kā arī uzzini, kādi vēl priekšmeti uzfrišina telpas kopējo skatu.

Mājīgi iekārtoti telpas stūri

Foto: Shutterstock

Cilvēki dažādos veidos cenšas dzīvesvietā ienest mājīgumu. Viens no variantiem ir izveidot omulības stūrīti – tas var būt iekārots uz gultas, zemes vai krēslā, noliekot blakus mīkstās segas, spilvenus, sveces, aktuālo lasāmvielu un mīļāko krūzi. Mājīgie stūrīši liecina, ka tev patīk pavadīt arī laiku vienam. Ļoti iespējams, tu ne vienmēr esi introverts cilvēks, bet tev nepieciešami arī brīži, kad "atslēgties" no apkārtējās pasaules. Tu novērtē klusumu.

Vienalga, vai tas ir dīvāns, klubkrēsls vai gulta – ja telpā ir viena mēbele, kas izceļas ar izskatu un kvalitāti, tas nozīmē, ka esi gudrs ieguldītājs, piemēram, tu iztērē ievērojamu summu par labu matraci, taču paļaujies, ka tas kalpos vēl ilgi.

Tukšums dzīvojamajā telpā, bet pārbagātība virtuvē

Foto: Shutterstock

Telpa noteikti nav jāpārbāž ar dažādām ierīcēm un dekoriem, tādējādi radot lieku nekārtību, taču aizdomīga ir arī nepabeigtības sajūta. Iespējams, cilvēki, kuri telpās minimāli izvieto interjera elementus un mēbeles, baidās kaut izdarīt nepareizi, taču tas var arī vēstīt par bailēm no saistībām ar vienu, konkrētu vietu.

Taču pretējs gadījums ir ar pārbagātu virtuvi. Ja šajā mājvietas telpā ir pilns ar ierīcēm, dažādu izmēru glāzēm, nažu komplektiem, priekšautiem un uzkodu šķīvjiem, tas liecina par tevi kā labu saimnieku/saimnieci. Apkārtējiem šāda izskata virtuves vēstī par vēlmi uzņemt cilvēkus un darīt to pēc iespējas labāk.

Mājokļa interjeru ietekmē arī cilvēka temperaments – kāda iekārtojuma specifika raksturo katru no tipiem, lasi šeit.

Alternatīvi sienu dekori

Foto: Shutterstock

Tas, ka, piemēram, izvēlies pie sienām izvietotās fotogrāfijas karinātas auklās, izlikt bērnu zīmējumus, kā arī tās rotāt ar nelieliem augu terārijiem, var liecināt, ka tevi nebaida pārmaiņas. Tu esi cilvēks, kuram lietu maiņa ir daļa no ikdienas, tāpēc tev nav problēma kaut ko izmest, lai to aizstātu ar, iespējams, mūsdienīgāku un interesantāku.

  • Kā izveidot glītu sienas dekoru, kas pielāgojams katram gadalaikam, lūko šeit.

Taču ne vienmēr mājoklis ir pilnībā tavs, lai varētu izpausties ar sienu krāsošanu un ekstravagantu dekoru izvēli. Ir cilvēki, kas visu dzīvi pavada, īrējot mitekļus no īpašniekiem, tādējādi pieļaujot iespēju, ka drīz nāksies izvākties. Kā vēsta "Reader's Digest" eksperti, tie īrnieki, kuri mājvietā kaut nedaudz pieliek savu roku interjera izveidē, parāda, ka viņiem ir svarīgi dzīvē atrast vietu, kurā nopietni nobāzēties un dzīvot ilgtermiņā.

Viesistabas iekārtojums un augu izvēle

To, cik sabiedrisks cilvēks esi, var noteikt arī pēc tā, kā izkārtotas mēbeles viesistabā. Ja tavs vienīgais variants ir bijis likt dīvānu un krēslus televizora virzienā, tu brīvos brīžus labāk izvēlies pavadīt, skatoties ziņas vai raidījumus, nevis sarunājoties ar citiem. Ja vēlies, lai viesiem nerodas iespaids, ka nevēlies ar viņiem komunicēt, ciemiņu uzņemšanas reizēs novieto krēslus un dīvānu vienu otram pretī – izņēmums gan ir tad, kad patiesi esat savākušies, lai skatītos kādu pārraidi vai notikumu pa televizoru.

  • Lai uzzinātu, kā vislabāk iekārot viesistabu, ieskaties šajā rakstā.

Turpretī augu izvietošana likumsakarīgi vēsta, ka tev tīk pavadīt laiku dabā, tu novērtē ziedus un neuzskati par piespiedu pienākumu tos regulāri laistīt un kopt. Tāpat "zaļums" ienest telpā košumu, jo augus raksturo trīs vārdi – jauneklīgums, svaigums un dzīvīgumus. Par mīlestību pret dabu liecina arī dažādas atjaunotas mēbeles un priekšmeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!