Foto: Shutterstock

Apģērbu izvēlē melnā krāsa ir klasiska vērtība, kas nemainās, neapnīk un neiziet no modes, taču arī interjerā melnā klātbūtne var būt ne tikai mājīga, gaumīga, bet arī neapnicīga un mūsdienīga. Portāls Houzz.com apkopojis gaumīgus interjerus, kur izmantota arī melnā krāsa.

Lai pievērstu uzmanību un radītu vajadzīgo efektu, melnajai krāsai nemaz nav jābūt pa visu sienu. Melnā elegance var parādīties arī nelielos laukumos, piemēram, virtuvē kādā joslā starp virtuves iekārtu.

Melnas sienas, gultas klājums, durvis un arī aksesuāri vienā telpā salikumā ar baltu krāsu radīs ļoti elegantu un modernu kopskatu.

Dažkārt arī krāsu piesātinātā interjerā nedaudz melnā klātbūtne būs pateicīga, lai izceltu košākās krāsas, un tās nesaplūstu ar pārējo interjeru. Šajā piemērā melnais plaukts un fonā nedaudz redzamā pelēkā siena labi izceļ ķieģeļu sarkanos toņus, kas uz balta fona tik labi neizskatītos.

Melnbalta krāsu kombinācija ir ļoti labs fons, uz kura izcelt spilgtos toņus, kaut vai ar aksesuāriem vai mīkstajām mēbelēm.

Izvairīšanās no melnās krāsas interjerā visbiežāk saistās ar bailēm par to, ka telpa izskatīsies drūma un tumša, taču tā nebūt nav. Pareizos krāsu salikumos, atdzīvinot fonu ar krāsainiem aksesuāriem, spīdīgām virsmām, zaļiem telpaugiem un apgaismojumu, interjers noteikti būs ļoti mājīgs.

Melnas krāsas sienas arī daudzkārt labāk izcels visu to, kas stāv tai priekšā. Vai tie būtu mākslas darbi, telpaugi pie sienas, baltas durvju ailes, sienas dekori vai mēbeles, melnais fons noteikti atspēkos cerības par gaumīgu kopskatu.

Melnā krāsa var būt arī pavisam nedaudz, lai interjers iegūtu jaunas vēsmas un mūsdienīgāku noformējumu. Ja esošais interjers kļuvis nedaudz apnicīgs, atliek vien nokrāsot kādu sienu melnu vai mēbeles, un, protams, spēlēties ar aksesuāriem.

Ar tumšo toni noteikti var variēt arī virtuves iekārtojumā. Melns virtuves iekārtojums un gaiša fona un ar spilgtiem aksesuāriem noteikti būs ļoti moderns interjers.

Ja gluži melnu krāsa nešķiet tā vilinošākā ideja, tad pelnu pelēkā krāsa var būt gaumīga alternatīva. Šāds fons būs ļoti pateicīgs krāsainiem akcentiem, turklāt interjeru būs viegli mainīt, jo pelēkais labi saskan ar visiem toņiem. Idejas, kā interjerā integrēt pelēkos toņus, smelies šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!