Foto: Vida Press
Pastāv mīts, ka gaišie un piezemētie pasteļtoņi domāti vien tiem, kuri savās mājās baidās eksperimentēt ar košām un dzīvespriecīgām krāsām. Taču tas ir maldīgi – arī ar piezemētākiem toņiem telpu var padarīt izteiksmīgu, neaizmirstot arī par mierīgu noskaņu.

Kā to izdarīt? Jāizvēlas tāds tonis, kas vislabāk patīk un nepadarīs telpu tumšu. Toņus, kādi būs piemēroti nelielajai mājas miera ostai, iesaka portāla "Houzz" krāsu konstultante ar 20 gadu pieredzi Kellija Portere.

Akvamarīns. Krāsa, kas būs piemērota viesistabai ar augstiem griestiem. Nomierinošo efektu panāksi, jo akvamarīna tonis atgādinās jūru un viļņu šalkoņu. Nokrāsojot sienas maigi zilizaļā tonī, radīsi baseina klātbūtnes noskaņu – tas jo īpaši labi izskatīsies telpā, kur logi ir pavērsti uz dienvidiem.

Seafoam Living Room

Moka. Kafijas toņi teju visi kā viens ir nomierinoši, jo atgādina par zemi. Uz mokas tonī nokrāsotām sienām labi izcelsies dažādi mākslas darbi, fotorāmji un plakāti. Bet mēbeles izvēlies kontrastējošā tonī, lai sienu krāsojums ar laiku nekļūtu garlaicīgs.

Queenscorp Condo

Rozā kvarcs. Ne velti šī ir viena no "Pantone" gada krāsām. Pasteļrozā tonis nav tā tipiskākā izvēle, ja vien nekrāsojam mazas princeses guļamistabu, tomēr tā var patīkami pārsteigt ar savu mierīgo noskaņu arī citās telpās, kas nav paredzētas bērniem. Īpaši šiki šī krāsa izskatīsies, ja to kombinēsi ar baltiem interjera priekšmetiem.

Cape Cod Home Renovation

"Taupe" tonis. Šī varbūt nav tā interesantākā krāsa, jo līdzinās pelēkam vai gaiši brūnam, tomēr arī tai ir sava elegance. Jo īpaši labi "taupe" izskatīsies guļamistabā, kur radīt mierīgu un piezemētu noskaņu.

Easy Elegance

Ziloņkauls. Šī krāsa nav vien kāzu kleitām paredzēta. Arī sienu krāsojumā ziloņkaula tonis izskatīsies atsvaidzinoši un nomierinoši. Tā būs ideāli piemērota tiem, kam klasiski baltās sienas šķiet pārāk sterilas un garlaicīgas.

Project Newton Corner

Miglas zilais. Ja tev vienmēr licies, ka bieza migla, kas pacēlusies virs jūras krasta, ir nomierinošākais un skaistākais skats, kāds redzēts, tad šis tonis būs domāts tieši tavam mājoklim. Ideālā telpa, kuru nokrāsot miglas zilu, ir vannasistaba – papildini to ar smilškrāsas grīdas segumu un radīsi sajūtu, ka esi pludmalē.

Family Residence

Persiks. Modernam iekārtojumam maigā persiku tonī nokrāsotas sienas būs tieši laikā. Jo īpaši, lai uz krāsas fona izceltu interesantas mēbeles, tekstilmateriālus un citus interjera priekšmetus.

Castro Residence

Salvijas zaļais. Kā norāda krāsu speciāliste, salvijas tonis ir viens no tiem, ar ko ir visvieglāk sadzīvot. Tam lieliski piestāv balti akcenti, tonis ir neitrāls un vēss. Tāpēc izvēlies to telpām, kuru logi ir pavērsti visos citos virzienos, izņemot ziemeļus – lai neradītu pārāk pelēku noskaņu.

Menlo Park Residence
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!