Foto: PantherMedia/Scanpix
Uzņemt viesus ir patīkami – omulīgā rosība, lieliski pavadītais laiks sarunās un, protams, iespēja iepriecināt savus tuviniekus ar mājīgu atmosfēru un gardām uzkodām. Tomēr nereti tiek pieļautas muļķīgas kļūdas, kas rada vai nu liekus sarežģījumus namamātei, vai nevajadzīgu neērtības sajūtu viesiem. Tās apkopojis arī portāls redbookmag.com.

Mājas sliekšņa vai piebrauktuves nenokaisīšana ar smiltīm

Ja dzīvo privātmājā, uzņemot viesus gada aukstajā sezonā, pārliecinies, vai mājas piebrauktuve vai slieksnis nav apledojuši. Tu taču nevēlies, lai tavu draugu vai radinieku vakars pie tevis iesākas ar neveiklu un sāpīgu kritienu vai pat traumām!

Pārcenšanās ar karstumu

Jo vairāk cilvēku ir mājās, jo siltāk kļūst, tāpēc nepārcenties ar radiatoru uzgriešanu un mājās pārkarsēšanu pat, ja šķiet, ka ārā ir stindzinoši auksti. Tāpat ieteicams laiku pa laikam pavēdināt telpas, īpaši, ja viesi uzturas vienā istabā.

Nepadomāšana par apaviem

Ja tavas mājas grīdas ir vēsas, parūpējies par viesu labsajūtu, piedāvājot tīras čības. Savukārt, ja apavus paredzēts nevilkt nost, pārliecinies par kājslauķi, kurā notīrīt kurpes no ielas dubļiem un smiltīm!

Viena un tā pati mūzika

Svētku laikā mūzika, kas skan radio stacijās parasti nemainās, tāpēc gadu no gada skandinātās dziesmas nav apnikušas vien retajam. Ja vēlies radīt omulīgu noskaņu, izveido mūzikas sarakstu un sagatavo dziesmu listi, ko atskaņot.

Silta dzēriena nepiedāvāšana

Ja ārā ir auksti, ļoti iespējams, tavi viesi ir nosaluši. Tāpēc pirms atdzesēta baltvīna pasniegšanas, piedāvā arī glāzi silta dzēriena vai tēju, pie kuras sasildīt nosalušās plaukstas.

Nepietiekams šķīvju daudzums

Atceries, ka viesībās ar bufetes tipa galdu, katrs viesis tik un tā izmantos vismaz divus vai trīs šķīvjus, tāpēc parūpējies par pietiekamu to daudzumu, kā arī salvetēm un galda piederumiem. Par sliktu nenāks arī pieejamā vietā nolikts atkritumu grozs, kur izmest, piemēram, mandarīnu mizas vai izlietotās salvetes un konfekšu papīrus vakara gaitām, tiem nekrājoties uz galda.

Ēdiena turēšana ārpus ledusskapja

Lai salāti neatsulotos vai kūkas neapkalstu, neglabā ēdienu lielās porcijās ārpus ledusskapja. Tā vietā, kad nepieciešams, papildini uzkodas, dodoties uz virtuvi!

Aizmiršana par bērniem

Bieži vien, vecākiem priecājoties par atkalredzēšanos, bērni viesībās tiek piemirsti un atstāti savā vaļā. Savukārt tas, visticamāk, nozīmē "apgleznotu sienu" vai vismaz sasitu tavu dārgo vāzi… Izvairies no tā, iekārtojot īpašu bērnu stūrīti, kur viņi varēs skatīties filmas, zīmēt vai spēlēties savā nodabā.

Nepadomāšana par atkritumiem

Ballīte nozīmē ne tikai smieklus un sarunas, bet arī netīros traukus un atkritumus. Tāpēc, lai nākamajā dienā pēc lieliski pavadītā vakara prieku nebojātu gružu kaudzes, jau laikus nodrošinies ar lielajiem atkritumu maisiem un vismaz vienu atkritumu kurvi, ko nolikt viesiem pieejamā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!