Foto: Shutterstock
Ja šogad padevusies branga ķirbju raža, tad to var pielietot ne tikai ēšanai, bet arī izmantot kā krāšņu rudens dekoru. Ķirbis kalpos kā interjera elements ļoti ilgu laiku, tāpēc droši to varēsi mainīt vien tad, kad tuvosies Ziemassvētki.

Ķirbjus kārto mājoklī uz trepēm, dažādām virsmām, kā arī atvēli tiem vietu mājas pagalmā. Ļoti skaisti izskatīsies, ja lielās ogas izvietosi puķu dobēs, pie ieejas mājā vai uz lieveņa. Tikai atceries, ka ķirbjus salnu laikā jāpiesedz vai jāienes istabā, lai tiem aukstais laiks nenodarītu skādi. Kā pareizi glabāt ķirbjus, lai tie glabātos līdz pavasarim, lasi šeit.

Smelies iedvesmu no šīm idejām, lai košo ogu varētu izcelt savā mājoklī!

View this post on Instagram

Yesterday was one for the books. Aiy corumba (I actually have no idea how to spell either of those words). No sleep the night before, kids were real treats in the morning, then at the end of the work day we managed to get a X-ray film stuck in the processing machine 🤦🏻‍♀️. At least I got to end the day with a great chat with 2 awesome gals, a glass of wine, a quick work out, and a bowl of honey nut Cheerios, mmmmm cereal. What would I do without you cereal.....it's the little things ❤️⠀ .⠀ .⠀ Had a few extra of these little pumpkins I spray painted so decided to give them a home here on the island. This is a very uniform display but I kinda like it. ⠀ .⠀ .⠀ I really need a pedi ⠀ .⠀ Enjoy your #fridayeve 💋⠀ ⠀ #pumkindecor #fallishvibes #farmstyle #vintagebooks #kitchendecor #leavesandstuff #pillowsass #vintagedecor #vintagefarmhouse #thriftstorefinds #mystylednest #thursdayvibes #mybhg #bhghome #myhousemadehome

A post shared by Abbey Lee Grace Designs (@abbeyleegracedesigns) on Sep 20, 2018 at 6:46am PDT

Ja oranžā krāsa tev ne visai iet pie sirds, tad vari ķirbi nokrāsot dažādos krāsu toņos, piemēram, baltā, melnā vai zelta. Ķirbjus vari novietot uz koka ripām, kas eleganti izskatīsies rudenīgajā interjerā.

View this post on Instagram

Favorite time of the year. This would be so cute in my office #fall2018 #pumpkins

A post shared by Brenda Burton (@bgburton28) on Sep 20, 2018 at 7:01pm PDT

Nokrāsotajam ķirbim vari uzbērt virsū arī gliterus, kas telpai piešķirs glamūrīgu un dārgu izskatu. Rudens ogas viegli ir nopūst ar aerosola palīdzību, bet pirms tam gan zem ķirbja noklāj plēvi un uzvelc sev cimdus, lai nenotraipītu rokas un apkārtējās virsmas.

Nelielus ķirbjus vari likt arī dažādās vāzēs un traukos, pievienojot zaļumus un citus dekorus, kas noformējumu lieliski papildinās. Šāda dekora izveide neprasīs lielas pūles!

Izmanto ķirbi kā vāzi! Liec tajā piemājas dārziņā salasītos rudens ziedus un zarus ar ogām. Tā būs ne tikai brīnišķīga rudens kompozīcija istabā, bet arī lieliska dāvana kādam, kurš rudenī svin svētkus. "Tavs Dārzs" brīdina, ka istabā ķirbi ātri vien var apsēst negantās un mazās augļu mušiņas drozdofilas, tāpēc varbūt skaisto istabas dekoru iznes ārā. Šeit varēsi izlasīt ieteikumus, lai apkarotu augu mušiņas.

Kā izveidot elegantu rudens ziedu kompozīciju ķirbī, lasi šeit.

No lielās ogas var izveidot arī pudeļu turētāju, kuru piepilda ar ledus gabaliņiem. Šeit vari izlasīt plašāk, kas nepieciešams, lai izveidotu neparasto interjera elementu.

Mājokli der izrotāt ne tikai no iekšpuses, bet arī no ārpuses. Kāpēc gan lievenī nenovietot rudenīgu kompozīciju ar ziediem un dažāda izmēra ķirbjiem, kas salikti koka kastēs?

Lai vēl vairāk izceltu ķirbjus, vari tos novietot uz paaugstinājuma. Lūk, iedvesmojošs piemērs dekora izveidei pat puķudobē.

View this post on Instagram

Time for a mum run! 🌾🏃🏼‍♀️😆

A post shared by Van Wingerden Greenhouses (@vws_homeandgarden) on Sep 20, 2018 at 4:29pm PDT

Rudenīgu kompozīciju varēsi izveidot arī dobēs, kur jau visi augi ir novākti un palikusi tikai zeme. Saliec uz tām salmu gubas, novieto ķirbi un kādu podiņā augošu puķi. Elementāra kompozīcija gatava!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!