Foto: Shutterstock
Ja tā rūpīgi pavēro telpas piešķirtās iespējas, tad noteikti ir vēl kāda vieta, ko neesam godam izmantojuši. Un to varētu teikt par dīvāniem, kuriem starp apakšu un grīdu ir brīva sprauga. ''Apartment Therapy'' piedāvā neparastus paņēmienus, kā šo zonu radoši un praktiski izmantot.

Protams, nevajadzētu dīvāna apakšu pārvērst par vēl vienu skapi vai noliktavu, liekot tur visu nevajadzīgo, bet gan rūpīgi pārdomāt un izvērtēt vietas priekšrocības. Ja dīvāns beidzas līdz ar grīdu, tad, saprotams, nekādas dižās iespējas vietu izmantot nav, tomēr, ja sprauga ir desmit un vairāk centimetrus plata, tad jau var izpausties.

Ja vietas mājoklī nav tik daudz, kā gribētos, un jādomā par īpaši izmeklētām iespējām mantu glabāšanai, apsver domu par dīvāna apakšu. Visai iespējams, ļoti labi derēs šī ideja ar groziem, kur glabāt žurnālus, grāmatas, galda spēles, koncertierakstus vai vēl ko citu, kam jābūt viesistabā.

Ja netīk, kā izskatās grozi, to vietā var izmantot arī uz ritentiņiem stiprināmas seklās kastes, kas var ļoti labi kalpot arī bērnu rotaļlietu glabāšanai.

Bērnistabā noteikti aktuālas daudzās rotaļlietas, tad nu pagultē var likt dažādus grozus un mantu kastes, kur šīs bagātības kārtīgi noglabāt.

Ja ne visas gultas garumā, tad kaut vai tikai gultas kājgalī var ieplānot atvilktnes, kur glabāt, piemēram, gultas veļu.

Ļoti šaurās sprogās, visai iespējams, nemaz neielien pat zemākais grozs, tad nu šādās reizēs var izmantot paplātes, liekot tajā pultis, kuras mūždien mētājas uz kafijas galdiņa. Paplāte ir gana dziļa, lai tajā glabātu arī kādu laikrakstu vai žurnālu.

Savukārt dziļākas dīvāna apakšas var izmantot nesezonas drēbju glabāšanai lielākos grozos, kastēs. Tāpat šī neredzamā vieta var būt gana piemērota čemodānu glabāšanai.

Visai glīti izskatīsies, ja guļamistabā gultai visapkārt izveidosi nelielus plauktus, kur glabāt literatūru. Nevajadzēs sienas aizkrāmēt ar plauktiem un nebūs tik tālu jāsniedzas pēc iecienītās literatūras.

Ja doma par dīvāna apakšas izmantojumu iepatikusies un esi jaunas mēbeles meklējumos, var apsvērt domu par grāmatplauktiem tā apakšā. Tādā gadījumā dīvāns būs augstāks, bet šāds risinājums var pat ļoti labi derēt nelielām telpām.

Arī pagulte ar izvelkamām atvilktnēm būs lielisks ieguvums nelielām telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!