Foto: Shutterstock
Pakaramais ir viens no pirmajiem priekšmetiem, kuru meklējam, ienākot pa durvīm. Šķiet, ka tas ir tikai tāds sīkums, taču patiesībā interesants un praktisks pakaramais noteikti var mainīt priekšnama izskatu par 180 grādiem. Ja radusies vēlme uztaisīt pakaramo pašam, apkopojām nelielu špikeri ar publicētajiem variantiem vietnē "Instagram", kuri izskatās patiesi acīm tīkami.

Šajā variantā izmantots pavisam vienkāršā, dabīgā materiāla koka viens brangs zars. Abos tā galos iekarinātas izturīgas auklas, kuras piestiprinātas pie griestiem. Jāatceras gan, ka pārāk daudz jaku sakarināt nav ieteicams.

Ja pašam labi padodas grebšanas māksla vai arī paziņu lokā ir kāds šī aroda meistars, vari vienoties par šāda tipa pakaramo izveidošanu – personalizē tos! Atvēli pa pakaramajam katram ģimenes loceklim, bet uz pārējiem izgreb, piemēram, vārdu "ciemiņš". Tā izvairīsies no pārpratumiem, ka kādam nav, kur likt drēbes.

A post shared by Kamily Chan (@kamilychan) on Aug 30, 2017 at 6:11am PDT

Stilīgus pakaramos iespējams uztaisīt, izmantojot koka ripas. Šajā variantā gan vajadzētu vēlreiz apdomāt praktisko pusi, lai drēbes nebūtu jāliek čupā.

A post shared by Kamily Chan (@kamilychan) on Aug 30, 2017 at 6:11am PDT

Lūk, parasts pakaramais, kas pārveidots ļoti praktiski un interesanti! Šāds interjera elements var kalpot kā šallīšu vai cepuru turētājs.

A post shared by Huu (@huuarts) on Aug 30, 2017 at 4:34am PDT

Šallīšu vai citu sīkumu pakarināšanai var labi noderēt variants ar riņķiem. Labā ziņa, ka tajā var sakarināt visnotaļ daudzus lakatus vai šlipses.

Ja priekšnamā vispirms acis steidz meklēt pakaramo, tad uzreiz pēc tam ir laiks pievērsties kurpju plauktam. Ja izveidosi nelielu, stendam līdzīgu priekštelpas elementu, būsi ieguvis abu apvienojumu un nevajadzēs uztraukties par skapīša izvietošanu.

Ļoti oriģināls un netipisks variants – glezna, kura pārveidojama par pakaramo! Šajā sienas dekorā, kurš izskatās pēc ledus kalniem, izgrebta forma, kura izvirzāma uz āru. Pēc tam kalnu virsotnes izmantojamas drēbju karināšanai.

Ja runājam par drēbju pakarināmajiem istabā, šāds variants izskatās patiesi stilīgi un arī ir ļoti praktisks – tur iespējams gan uzlikt dvieļus, gan pakarināt kleitu, gan arī atrast vietu kurpēm. Pats labākais, ka tas neaizņem daudz vietas!

A post shared by DEEKLY (@deekly_seoul) on Aug 30, 2017 at 12:25am PDT

Šādi pakaramo vari izgatavot arī pats – pie koka plāksnes, kurā izgrebts panorāmas skats, piestiprināts metāla stienis, bet uz tā virsū uzlikti pakaramie, kurus iespējams sabīdīt ļoti tuvu vienu otram.

Šis gan nebūs liekams pašgatavojamo sarakstā, taču šāds mazs priekšmets patiesībā ir ļoti praktisks, jo ir pārvietojams no vienas vietas uz citu. Tajā var pakarināt gan jaku, gan arī dāmu somiņu.

A post shared by MahJig Store (@mahjigstore) on Aug 30, 2017 at 11:24am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!