Foto: Shutterstock
Būsim godīgi, teju katra mājās kaut kādā nostūrītī glabājas kāda mēbele, kas saglabāta aiz žēluma vai tāpēc, ka vērtības dēļ grēks vienkārši izmest. Ja vēl neesi iedvesmots kādas vecās mēbeles atjaunošanā, iespējams, kāds no šiem piemēriem to darīs, galu galā, pavasarim piestāv pārmaiņas interjerā!

Ja nav vietas kumodei, kas savu parādes brīdi līdz šim, iespējams, gaidījusi bēniņos, var izmantot kaut vai tikai daļas no tās. Šajā piemērā parādīts, ka atvilktnes no kādas senas mēbeles pēcāk var kalpot par stilīgiem plauktiem. Pārkrāso tās interjeram pieskaņotā tonī, nomaini rokturīšus, un interjera pērle gatava!

Furniture Makeover

Arī mīkstās mēbeles pelnījušas radošas pārvērtības. Ja kāds mīkstais krēsls vēl visai labi kalpotu un ja vien apdare būtu pievilcīgāka, ir vērts veltīt laiku tā apšūšanā ar jaunu audumu, lai gala rezultāts līdzinātos šādām pārvērtībām.

Pat pavisam necilu koka krēslu var pārvērst līdz nepazīšanai ar krāsas palīdzību vien. Krēsla mīksto daļu apšuj ar jaunu audumu, koka detaļas pārkrāso, un mēbele būs cienīga atrādīšanai interjerā!

Lai vai kā gribētos tikt pie jaunas virtuves iekārtas, dažreiz maciņa bagātība to neļauj, tāpēc jāizlīdz ar alternatīvām metodēm. Un kāpēc gan nepārkrāsot to pašu veco, apnikušo virtuves skapīti modīgāk, ja tas prasīs tik vien kā roku darbu un krāsu bundžu?

Nevar nepiekrist, ka iepriekš mazais plauktiņš ne pēc kā neizskatījās un pabalējusī brūnā krāsa nav diez ko mūsdienīga, taču pēc pārkrāsošanas mēbele izskatās kā tikko no salona atvesta.

THRIFT FURNITURE MAKEOVERS

Pirms: Dažreiz pat nevajag daudz, lai pārvērtības būtu labi pamanāmas. It kā krēslam nav ne vainas un pinums ir mūsdienīgs, taču brūnais lakojums diez ko nepiestāv izpratnei par mūsdienīgu mēbeli.

THRIFT FURNITURE MAKEOVERS

Pēc: Nelielajās pārvērtībās pieticis tik vien kā ar koka detaļu pārkrāsošanu. Šajā gadījumā izmantota melna, matēta krāsa, kas ļoti labi piestāv pinumam, to izceļot, nevis nomācot.

THRIFT FURNITURE MAKEOVERS

Pirms: Kafijas galdiņš laika gaitā zaudējis vietām savu oriģinālo krāsojumu, tāpēc tas sauktin sauc pēc krāsas otas, lai labi iekļautos interjerā.

THRIFT FURNITURE MAKEOVERS

Pēc: Dažreiz var iztikt bez gruntēšanas, slīpēšanas un citiem sarežģītiem apstrādes procesiem. Šeit izmantota krāsa aerosolā, kas vienmērīgi noklāj mēbeli zeltītā tonī. Tonis labi piestāvēs gan tumšam, gan gaišam interjeram, un, izmantojot vēl citus zeltītus aksesuārus interjerā, galdiņš jo īpaši piestāvēs.

THRIFT FURNITURE MAKEOVERS

Pirms: Pat tad, ja šķiet, ka necilais rakstāmgalds vai kāda cita mēbele neizskatīsies labi pat pārkrāsota, dažkārt ir vērts mēģināt kaut vai eksperimentēšanas pēc, lai izdotos nākamreiz. Šajā gadījumā brūnais galdiņš pats par sevi sajūsmu nerada, bet pēc pārvērtībām savu vērtību attaisnos.

THRIFT FURNITURE MAKEOVERS

Pēc: Lūk, tas pats brūnais, necilais galdiņš ar divām atvilktnēm pēc pārvērtībām! Pavisam cits kopskats, ļoti mūsdienīga mēbele, kas radusies divkrāsu dekoratīvās krāsošanas tehnikā. Svarīgi neaizmirst arī par aksesuāriem, šajā gadījumā smagnējie metāla rokturi nomainīti pret kristāla rokturīšiem, kas mēbelei piešķir smalku eleganci.

THRIFT FURNITURE MAKEOVERS

Pirms: Necila, bet vērtīga kumode, ko žēl tā vienkārši izmest, jo patiesi vēl labi iekļautos interjerā, ja vien drūmais brūnums to nenomāktu.

Furniture makeovers

Pēc: Nezaudējot mēbeles senatnīgumu un beicēto efektu, tā saglabājusi savu šarmu jaunā veidolā un krietni dzīvespriecīgākā tonī.

Furniture makeovers

Ja arī tavā mājoklī pēc pavasara ģenerāltīrīšanas atradies kāds krēsls, kumode, plaukts vai cita mēbele, kas ir pārāk vērtīga, lai to izmestu, bet tomēr interjeram nepieskaņota, velti laiku atjaunošanas darbiem, un par gala rezultātu varēsi godam lepoties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!