Foto: Shutterstock
Ja arī tavā mājoklī ir veranda, kas gaida savu uznācienu jaukai vakarēšanai vai sarunām draugu lokā, smelies šīs idejas un iekārto šo telpu tā, kā esi izsapņojis. Un galu galā – pavadi tur vismaz brīdi katrā vasaras rītā vai vakarā.

Veranda nudien ir īstā vieta, kur baudīt netraucētu lasīšanu, meditēt, klausīties mūziku vai tērzēt draugu lokā. Lai vai ko tu izvēlētos tur darīt, bez omulīgas noskaņas radītājiem neiztikt, un te lieti noderēs dažādi spilveni, pledi, puķes vāzēs un aksesuāri, kas pieskaņoti interjeram. Lauku mājā ļoti labi izskatīsies tamborēti un izšūti aksesuāri.

A photo posted by Gintare (@s_gintare) on Jul 9, 2016 at 1:35am PDT

Verandas koka krēslus, soliņus vai no paletēm veidotos dīvānus apsedz ar lina pārvalku, izliec tur spilvenus, un noformējums uzreiz iegūs pavisam citādāku kopskatu.

Gaumīgas verandas iekārtojumā jāņem vērā kāds zelta likums veido interjeru tieši tāpat, kā iekštelpās, jo šī zona ne ar ko daudz neatšķiras, tik vien, ka tā atrodas tuvāk dabai. Arī veranda ir pelnījusi ērtu dīvānu, interesantu paklāju, ērtu galdiņu un, ja vajag, arī kādu aizskariņu, lai paslēpots no spožajiem saules stariem.

Verandai piestāvēs kāds plauktiņš, kur salikt no ceļojumiem atvestos niekus, pašdarinātos dekorus vai vienkārši nolikt tur vāzi ar dārza puķēm.

Ja gadījumā bēniņos glabājās kāds antīks krēsls, vēl jo vairāk – šūpuļkrēsls, pēdējais laiks to atjaunot un likt lietā! Grūti iedomāties tam vēl piemērotāku vietu par verandu.

A photo posted by Brenda (@b_stewie34) on Jul 8, 2016 at 3:08pm PDT

Verandas, kas jo īpaši iecienītas atpūtai tieši vakara stundās, noteikti jāizgaismo, un šeit der aizlienēt ideju par lampiņu virtenēm. Iekarini tās griestos, gar sienu malām.

Verandai piestāvēs dažādi iekarināti aizkariņi un plīvojoši dekori, piemēram, vēja zvani, sapņu ķērāji vai pat šādi dekoratīvi striķīši, kas viens pie otra salikti atgādina aizkarus.

Ja istabā šādai ekstrai nav vietas, tad veranda nudien ir piemērota zona, kur izlikt šūpuļtīklu.

Visbeidzot neaizmirsti par augiem, jo ar to palīdzību vienmēr var ļoti mainīt noformējumu. Bez to klātbūtnes viennmēr šķitīs tāda kā mazuma piegarša telpai, tāpēc ar tiem neskopojies – liec uz grīdas, galda, palodzēm, trepēm un iekarini griestos.

A photo posted by l•a•r•k (@mothraaa) on Jul 7, 2016 at 4:01pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!