Foto: Shutterstock
Ne velti izgudrotas griestu karnīzes – tās ļoti glīti norobežo griestus un sienas, radot kopskatu ar pabeigtības sajūtu. Lai arī ne visi izvēlas interjeru ar tām papildināt, šeit būs daži skaisti piemēri no ''Houzz'', kas pierāda, cik tomēr lieliski tās izskatās visdažādākajos izpildījumos.

Nereti robeža starp sienu un griestiem izskatās ļoti strikti, tāpēc karnīzes to nogludina ar telpiskiem dekoriem, kas var būt ar dažādiem ornamentiem, noapaļojumiem, pilnībā nomaskējot 90 grādu leņķi. Vēl bieži karnīzes izmanto, lai vizuāli pagarinātu griestus.

Piemēram, šajā guļamistabas interjerā karnīzes palīdz izcelt griestu dekorativitāti dažādos līmeņos.

Visbiežāk karnīzes saskaņo ar griestiem, un arī šajā gadījumā kontrasts starp balto un baltas kafijas krāsu uz sienas ir acīm tīkams, izceļot šo pāreju.

Ja griesti arī ir spilgtā krāsā, kā šajā interjerā, smalka griestu karnīze izcels šo krāsu pāreju un uzskatāmi atdalīs griestus no sienām, vienlaikus vizuāli paplašinot telpu.

Dažkārt telpā neko daudz vairs arī nevajadzēs, ja griestus rotās ievērojama karnīze. Interesantie ornamenti pienācīgi izrotās telpu un nepieprasīs papildu aksesuārus.

Katra stila interjeram būs atšķirīgas piemērotākās karnīzes, kas izpaudīsies labāk. Īpaši glīti griestu karnīzes izskatīsies minimālisma stila interjerā, padarot kopskatu pabeigtāku un interesantāku.

Ļoti bieži griestu karnīzes saskaņo ar griestu dekoriem, tādā veidā vēl vairāk radot harmonisku kopskatu telpā.

Taču arī visai vienkāršas, gludas un neuzkrītošas karnīzes labi iederēsies, vairāk izceļot sienas krāsojumu un no griestiem krītošo gaismu telpā.

Platākas vai šaurākas, visas griestu karnīzes interjerā rada pabeigtības sajūtu.

Izvēlies tāda mustura griestu karnīzes, kas kaut ko izceļ telpā – vai tā būtu sienas krāsa, griestu augstums, sienas faktūra vai kas cits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!