Neliels paklājs spēj radīt brīnumus un līdz nepazīšanai pārvērst telpu. Atšķirībā no ierasti lielajiem paklājiem, kas sedz visu grīdu, nelieli paklājiņi parasti kalpo kā istabas pamatakcents, kam pakārto pārējo interjeru.

Paklājiņi palīdz nodalīt dažādas zonas, norādīt kustības virzienu, kalpot kā punkts uz "i", iekārtojot savrupu atpūtas un sarunu stūrīti, raksta "Novate.ru". Dzīvojamā istabā paklāju nereti izmanto kā saviesīgās zonas elementu, kas tiek kombinēts ar mīkstajām mēbelēm.

Ar paklāja palīdzību iespējams koriģēt telpas proporcijas, piemēram, svītrains paklājs šaurā istabā rada plašuma ilūziju, savukārt tumšs paklājs, kļūstot par istabas galveno akcentu, novērš uzmanību no sīkām kosmētiskām nepilnībām.

Ja šķiet, ka telpa iekārtota pārāk mierīgos un vienmuļos toņos, noskaņu var atsvaidzināt ar košiem akcentiem, piemēram, izteiksmīgu paklājiņu, kas piestāv jebkuram grīdas segumam - gan laminātam, gan flīzēm, gan koka grīdai un parketam.

Krāsas izvēle - gaumes lieta. Tiesa, jāņem vērā, ka košas krāsas, lai arī atdzīvina telpu, tomēr mēdz konfliktēt ar citiem interjera elementiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!