Foto: Shutterstock
Vieniem bordo asociējas ar vecmodīgu krāsu, citi sajūsmināti to cenšas ieviest it visur, arī interjerā. Šķiet, ka nepelnīti ilgi šī krāsa tikusi atstāta novārtā, un, iespējams, tieši tāpēc tā šobrīd pasaulē ir gluži vai kulta statusā.

Krāsas skaidrojošais raksturojums šķiet visai atbilstošs. Kā raksta portāls Winwithwow.lv, tad šai krāsai piedēvējams solīdums, pārliecība, bet arī nedaudz konservatīvisma. Nelielā apjomā šī krāsa raisīs asociācijas ar stabilitāti un patstāvību, taču tā vienmēr atstās izsmalcinātu iespaidu, tāpēc krāsa ļoti bieži tiek izvēlēta tieši restorānu, viesnīcu un salonu noformējumā.

Bordo krāsai lieliski piestāv pelēkie toņi, tie, līdzās šim piesātinājumam, kļūst daudz dziļāki un izteiktāki, turklāt krāsas vienu otru ļoti veiksmīgi papildina.

Bordo krāsas patiesi nevajag lietot daudz un lielos laukumos, pat viena josla virtuvē ar dekoratīvajām flīzēm radīs ļoti gaumīgu gala rezultātu.

Bordo krāsai piemīt savs šarms un pievilcība, par to nav šaubu, turklāt kombinācijā ar gaišām un tīrām krāsām bordo var būt lieliska izvēle guļamistabai.

Interesanti, ka bordo krāsa dažādos apgaismojumos maina savu toni – gaišākā telpā tā izskatīsies sarkana, bet tumšākā vidē var atgādināt lillā toņus.

Bordo klātbūtne var būt pavisam neliela, kaut vai tikai vienā mākslas darbā pie sienas, taču arī ar to būs gana, lai izceltu nianses pārējā interjerā.

Klasiska izvēle ārzemēs šai krāsai ir kombinācija ar balto, visbiežāk izmantojot to tieši virtuves iekārtojumā.

Lai vai kāda detaļa tiktu izvēlēta šajā krāsā, tā radīs elegantu iespaidu visā telpā, pat tad, ja tas būs tikai krēsls vai paklājs.

Starp citu, šī krāsa ir visai bieži novērojama pilīs un muižās, tas vien liecina, ka krāsa patiesi vienmēr bijusi aristokrātiska.

Izvēlies savu krāsu kombināciju un ievies nelielu bordo devu arī savā mājoklī, jo rudens un ziemas sezonai šī krāsa jo īpaši piestāv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!