Foto: Shutterstock
Pēdējos gados interjerā aktuāli iekļaut bildes vai plakātus ierāmētā veidā pie sienas, tāpēc, ja arī jūsmājās vietām glabājās vēl apskatei neizlikti attēli, laiks smelties iedvesmu un papildināt mūsdienīgo interjeru ar gaumīgām siena dekorācijām.

Vieniem tie ir diplomi, citiem iemīļoto mūzikas grupu plakāti. Lai vai kas būtu jāierāmē, itin viss var tikt pasniegts gaumīgi, ir tikai jāizmanto pateicīgākais risinājums. Šis piemērs lieliski atspoguļo to, ka pat raibas bildes kopā var izskatīties interesanti.

Klasiskā stila piekritējiem noteikti labpatiks bilžu izlikšana vienādos rāmīšos. Tāpat bildes, kas būs vienādos lielumos, radīs pārdomātāku un kārtīgāku noformējumu.

Attiecīga stila interjerā veiksmīgi iekļausies lielākas bildes rāmjos, tādā veidā aizstājot sienas papildināšanu ar tapeti vai atšķirīgu krāsojumu, jo ar šādu paņēmienu var padarīt interjeru interesantāku.

Gaumīgi izskatīsies, ja rāmīši būs saskaņoti savā starpā. Tie var būt visi vienādi gan formas, gan krāsas ziņā, taču eleganti izskatīsies, ja daži būs vienā krāsā, bet pārējie citā, kā tas ir šajā piemērā ar melnbaltiem rāmīšiem.

Maldīgs ir uzskats, ka mazā telpā nevajadzētu aizrauties ar sienu noklāšanu. Patiesībā efekts būs pateicīgs, ja vien tiks izmantota tikai viena siena. Šajā piemērā brīvā siena aiz dīvāna gaumīgi papildināta ar dažādiem attēliem rāmjos, un nevarētu teikt, ka telpa izskatītos mazāka, tieši pretēji – dažādie izmēri rada vizuāli plašāku telpu.

Sienas noformējums ar dažādiem attēliem, plakātiem un fotogrāfijām rāmīšos var izskatīties vēl interesantāk, ja papildus tam būs arī kāds sienas dekors un sienas pulkstenis.

Vēl kāds neparasts noformējums bildēm pie sienas ir šis, kur fotogrāfijas piestiprinātas pie striķa ar knaģīšiem. Neskatoties uz to, ka bildes iekarinātas šķībi, šis šķietami nepareizais novietojums ir oriģināls.

Radošajām dvēselēm var labpatikt šī ideja ar fotogrāfijām rāmīšos, kas nav vienkārši iekārtas pie sienas, bet rindas papildinātas ar nospriegotām aukliņām un rokturīšiem, kuros iekārti rāmīši.

Elegani izskatīsies, ja rāmīši fotogrāfijām būs pašu gatavoti no plāniem koka dēlīšiem, turklāt šāds stils lieliski piestāvēs teju jebkuram interjeram.

Arī šis netradicionālais noformējums, kurā kāda bilde ielikta ne tajā piemērotākajā rāmītī, piemēram, kantaina bilde apaļā rāmī, tomēr rada pievilcīgu noskaņu, kuru būtu vērts aizņemties arī savai interpretācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!