Foto: Shutterstock

Privātmājās, kurās ir kāpnes, bieži vien zona, kas atrodas zem kāpnēm, netiek lietderīgi izmantota, taču, lai tur lieki nekrātos putekļi, ir vērts aizņemties kādu no portāla houzz.com piedāvātajiem risinājumiem.

Viens no omulīgajiem risinājumiem, ko ieviest zem kāpnēm, ir neliela lasītava. Mīksts dīvāniņš vai matracis, apgaismojums un vieta lasāmvielas uzglabāšanai ir viss, kas nepieciešams, lai šeit netraucēti nodotos lasītpriekam.

Vēl kāds veiksmīgs piemērs, kurā lasīšanas zona nav tā lielākā, tomēr pietiekami plaša, lai viens cilvēks ērti ieritinātos mīkstajā atpūtas stūrītī.

Zem lielākām kāpnēm, ja vieta to atļauj, var nolikt pat gultu, kur atlaisties uz diendusu, vai pat kādu reizi izguldīt viesi.

Ja atpūtas stūrīša zona nešķiet vilinoša, vietu var izmantot arī mājas bibliotēkas ieviešanai. Pāris plaukti ļaus uzglabāt sakrājušos literatūru, turklāt nevajadzēs vairs prātot, kur lai uzglabā visus grāmatu kalnus.

Vēl kāds veiksmīgs piemērs, kurā mājas bibliotēka ieviesta zem ieliektām kāpnēm.

Pat tad, ja vietas nav daudz vai arī vairs nav iespējas šo zonu paplašināt, pāris plaukti var būt noderīgi dažādu mantu uzglabāšanai.

Kāds nolēmis šo zonu izmantot bērnu stūrīša izveidei, un nevar noliegt, ka ideja ir ļoti oriģināla, par ko droši vien bērni ir stāvā sajūsmā. Vietas zem kāpnēm ir pietiekami daudz, lai bērni šeit varētu nodoties savām rotaļām, turklāt labāk nekārtību pieļaut šeit nekā viesistabā, kur tā traucē pašiem.

Vēl kāds interesants risinājums bērnu rotaļu stūrītim, tikai ne tik noslēgtā veidā, lai tomēr varētu sekot līdzi tam, ar ko bērni nodarbojas. Ieviestais apgaismojums ļauj bērniem šeit rotaļāties jebkurā diennakts laikā, turklāt pat tad, ja neviens šo vietu neizmanto, tā izskatās ļoti gaumīgi.

Ja vēl nav izdevies atrast vietu, kur ierīkot darba zonu vai nelielu stūrīti datoram, tad tieši zem kāpnēm tam var būt piemērotākā vieta. Ja tiks nodrošināts pietiekams apgaismojums, tad kāpnes nepavisam nebūs traucēklis, pats galvenais galdu novietot tā, lai nevarētu atsisties pret kāpnēm.

Kāds, kurš ļoti rūpējas par savu mājas mīluli, izdomājis šo zonu izmantot tieši viņa personīgās telpas izveidei. Un kāpēc gan tieši šī brīvā vieta nevarētu kalpot par guļamvietu sunim vai kaķim? Galu galā, katram taču nepieciešama sava privātā telpa, to noteikti novērtētu arī četrkājainie draugi.

Vēl kāds praktiskāks šīs zonas izmantojums apskatāms šajā piemērā, kur zem kāpnēm iekārtota vannasistaba. Arī šāda ideja daudziem varbūt pat nav nemaz ienākusi prātā.

Ja vienmēr esi vēlējies vīna plauktu, bet īsti nav bijusi vieta, kur to ieviest, tad tieši šī zona var kalpot idejas īstenošanai.


Tie var būt pavisam vienkārši vīna pudeļu plaukti vai jau nopietnāki skapji, kur var regulēt temperatūru.

Ne mazāk praktisks pielietojums šai vietai ir veļas mazgājamās mašīnas un žāvētāja ieviešana. Šeit ierīces izskatās daudz labāk nekā virtuvē vai vannasistabā, kur nereti jau tā nav vietas, tāpēc var apsvērt arī šādas idejas īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!