Foto: Shutterstock
Flīzes ir viens no praktiskākajiem, vieglāk kopjamajiem un arī stilā dažādākajiem segumiem, ko var izmantot ne tikai vannasistabā, bet arī virtuvē, jebkurā istabā uz grīdas un dažviet pat pie sienām. Lūk, iedvesmojošas idejas, cik dažādi un interesanti var būt risinājumi ar flīzēm.

Vannasistabā ar flīžu noformējumu var izpausties visvairāk. Šai telpai piestāvēs gan mozaīku flīzes, gan lielāku laukumu flīzes, taču vēl interesantāk izskatīsies, ja apvienosi tās abas vienā noformējumā.

Ļoti interesants klājums izskatās no neierastāku formu flīzēm, kā tas ir šajā piemērā ar tirkīza flīžu laukumiem, kas atgādina jūras viļņus.

Vēl kāds līdzīgs noformējums ir ar smaragda zaļajām flīzēm, kas ideāli piestāv virtuves interjeram.

Ar flīžu segumu noteikti var panākt radošu noformējumu, kombinējot tās ar dažādu rakstu un stilu klājumiem. Piemēram, grīda var būt raiba, bet sienas segums vienkrāsains.

Kurš gan ir teicis, ka flīžu šuvēm jābūt baltām vai pelēkām? Arī šādu niansi var pieskaņot telpas interjeram un veidot tās, piemēram, zilā krāsā.

Drosmīgiem interjera veidotājiem var noderēt šī ideja ar flīzēm, kas novietotas it kā nepareizajā virzienā, taču tieši šāds sniegums gala rezultātu padara oriģinālu.

Austrumnieciska stila piekritējiem var labpatikt šāds salikums, kur uz balta istabas fona viena istabas siena tiek izrotāta ar dažādu krāsu un raibumu flīzēm.

Flīzes var būt arī papildinājums kāpnēm!

Pēdējo gadu modes tendence viennozīmīgi ir krāsu pāreja, un to var panākt arī ar flīžu izmantojumu.

Flīzes virtuvē noteikti ir viena no praktiskākajām izvēlēm, taču tas nebūt nenozīmē, ka jāaprobežojas ar bezpersonisku sienas vai grīdas klājumu. Šis piemērs atspoguļo to, ka arī ar flīzēm var panākt ļoti radošu noformējumu.

Savukārt perlamutra flīzes būs kā radītas klasiskā stila piekritējiem vai jūrnieku stila interjeriem, jo tās radīs asociācijas ar okeānu, jūru, vasaras sauli un siltumu.

Neparastu detaļu cienītājiem noteikti patiks šāds flīžu variants, kur tās veidotas no maziem un sīkiem olīšiem. Lai arī segums līmēts pa posmiem, izskatīsies, ka visa siena ir nolīmēta ar akmentiņiem pa vienam vien.

Mākslinieciskam noformējumam noteikti piestāvēs flīzes no smalkākiem elementiem, kuru krāsas variē dažādos toņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!