Foto: Shutterstock
Neiedomājami, cik atšķirīgu kopskatu un iespaidu par mājokli var radīt vien aizkari. Ne velti tieši aizkaru izvēle daudziem ir visgrūtāk pieņemamais lēmums pārmaiņu ieviešanai interjerā, tāpēc piedāvājam ielūkoties šajā apkopojumā, kur dominē aizkari teju katrai gaumei.

Vienkrāsaini aizkari labi izskatīties mazā telpā, ja ir vēlēšanās radīt plašāku sajūtu. It īpaši tad, ja aizkaru krāsa sakritīs ar sienas krāsu, telpa tiks vizuāli paplašināta.

Drosmīgu aizkaru izvēle dažkārt patiesi atmaksājas, jo, kā tas ir šajā gadījumā, tie kalpo kā galvenais akcents telpā, no kura nevar novērst skatienu.

Krāsas un motīvi aizkaros var būt galvenā vadlīnija, kuru ņemt vērā telpas kopējā noformējuma veidošanā. Šajā piemērā perfekti izvēlētās krāsas rada ideālu saskaņotību guļamistabā.

Aizkari var būt arī biezi un pilnīgi necaurspīdīgi, taču tas nenozīmē, ka telpā būs mazāk gaismas. Ar šiem baltās krāsas aizkariem, kuriem uzdrukāti romantiski ziedu motīvi, rada īpaši gaišu un arī pavasarīgu noskaņu.

Ir vērts eksperimentēt un uzdrīkstēties izvēlēties spilgtas krāsas, jo gala rezultāts attaisno cerēto, un aizkari kalpo kā burvīgs akcents interjerā.

Mierīgāku krāsu cienītājiem, bet, kas labprāt izvēlētos rakstainus aizkarus, varētu labpatikt šis gaišo nokrāsu sniegums, kas ļoti labi izceļas uz gaišā interjera fona.

Biezie aizkari tomēr ir nenovērtēta klasika, kas neliks vilties, jo tie ļauj pa dienu iespīdēt saulei, bet vakarā aizsegt logus pilnībā, turklāt ar oriģināliem rakstiem tie tikai papildina kopējo telpas noskaņu.

Mežģīnēs ieskauti logi noteikti patiks romantiskām būtnēm un šāds risinājums nenoliedzami izskatās skaisti, tāpēc šāda stila lietpretējiem ideju der aizņemties.

Ģeometrisku rakstu aizkari ir šīs sezonas aktualitāte, kas dominē ne tikai apģērbu modē, bet arī interjerā.

Radošs veids, kā ieviest aizkarus, ir sliedes novietošana garākā posmā, ne tikai virs loga, tādā veidā pieļaujot iespēju tos vilkt uz dažādām sienas pusēm.

Ne mazāk aktuāls stils interjerā šobrīd ir ar jūrnieku motīviem, tāpēc arī horizontālu svītru aizkari labi izskatīsies un būs aktuāla izvēle interjera atsvaidzināšanā.

Kombinācija ar dienas un vakara aizkariem ir visbiežāk sastopamā, taču arī šajā izvēlē dažādība ir pietiekama.

Telpās ar zemiem grieztiem piestāvēs aizkari ar vertikālām svītrām, tādā veidā pagarinot telpu un arī vizuāli paplašinot to.

Vēl viens spilgts piemērs, kā aizkari var kalpot kā telpas galvenais akcents.

Aizkari ar toņu pāreju ir šīs sezonas aktualitāte, kas var tikt īstenota jebkurā interjerā.

Interesants izpildījums, kurā aizkari no vienas puses ir rakstaini, bet no otras - vienkrāsaini. Oriģināli un pavisam noteikti radoši.

Tiem, kam raibums nekad nevar būt par daudz, patik šis izpildījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!