Foto: Shutterstock
Vai tā būtu šarmanta lauku māja vai mūsdienīgs pilsētas dzīvoklis, ķieģeļu klātbūtnei interjerā ir īpaša noskaņa, kas vieniem vai nu patīk, vai netīk nemaz. Tiem, kam patīk – lūk, radoši piemēri, cik dažādi šādu sienu var integrēt interjerā.

Mājokļos, kur oriģināli saglabājusies ķieģeļu siena, atliek vien to atbilstoši attīrīt, atjaunot, un interjeram galvenais akcents būs atrasts. Ja meklē pēc padoma, kā pašu spēkiem atjaunot ķieģeļu sienu, lasi šeit.

VP Interiors 2010

Visbiežāk ierasts redzēt ķieģeļu sienas viesistabā, taču ļoti gaumīgi šāds risinājums iekļaujas arī virtuvē. Šādos gadījumos gan īpaši jāpārdomā par virtuves tehnikas izvēli, tomēr veiksmīgi sakomplektējot, izdosies radīt ļoti interesantu gala rezultātu.

Kitchen

Vēl viens gaumīgs piemērs, kur ķieģeļi veiksmīgi kombinēti ar balto krāsu. Lai arī ķieģeļi šķiet vēsi, krāsu salikums panācis ļoti mājīgu kopskatu.

East Bay


Ne vienmēr ķieģeļu klātbūtnei jābūt lielā laukumā, arī neliela starpsiena kalpos kā spilgts akcents visā mājoklī, kas labi piestāvēs gan kokam, gan akmenim, metālam un stiklam.

dining room

Ne tikai balti un brūngansarkani var būt ķieģeļi interjerā – ļoti gaumīgs rezultāts panākts, nokrāsojot tos grafīta pelēkus. Šeit gan visticamāk apmetums ir mākslīgi veidots, tomēr tas ir labs risinājums mājokļiem, kuros oriģināli nav saglabājušās šādas sienas.

Danville Remodel

Ja interjerā ir ķieģeļu siena, neko daudz vairs nevajag. Var iztikt bez spilgtiem akcentiem un smalkām detaļām, jo visa uzmanība, ienākot istabā, vērsta tieši uz to.

Hoboken Brownstone Renovation

Klasisks, bet allaž pārliecinoši gaumīgs ir salikums ar balto un māla sarkano krāsu.

My Houzz: Textiles Charm an Open Brooklyn Loft

Ja netīk pārlieku uzkrītoši toņi, var aizlienēt ideju par balinātu efektu, kur ķieģelīši ir kā fons, nevis kā galvenais akcents interjerā.

Living Room

Ir arī tādi interjeri, kur ķieģeļu klātbūtne nemaz nevar būt par daudz, piemēram, šeit, kur tie ir ne tikai uz visām sienām, bet arī izmantoti kamīnam.

Rice Pied-A-Terre

Interesants salikums ar ķieģeļiem izdosies, ja tie būs nevis perfekti vienādi ar šaurām un pildītām spraugām, bet gan saglabāti ne tik rūpīgi apstrādāti. Ja vietām spraugas ir lielākas, tiks panākts trīsdimensionāls efekts.

House of Bricks

Pavisam neitrāla ķieģeļu klātbūtne – bez dziļām spraugām, vienmērīgi nokrāsoti balti, tomēr redzamais reljefs ļoti gaumīgi papildina šauro telpu, un, iespējams, piestāv daudz labāk par perfekti gludu sienu.

Boston Condo
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!