Foto: Shutterstock
Nāk vasara un arvien vairāk laika pavadīsim ārpus telpām, baudot svaigo gaisu, putnu dziesmas un viens otra kompāniju. Bet ko darīt, ja pēc garās ziemas mūsu terase, pagalms vai dārza stūris izskatās pelēks un nepievilcīgs? Kā tam atkal iedvest dzīvību un padarīt ērtu un acij tīkamu? Lai pašiem būtu patīkami uzturēties un lai ciemiņi izbaudītu katru ciemošanās minūti. Piedāvājam dažas idejas pagalma atsvaidzināšanai un sagatavošanai jaunajai sezonai.

Izvēlies atpūtas zonu

Foto: Shutterstock

Atpūtas zonas atrašanās vietu, formu un izvietojumu noteikti pateiks priekšā pats pagalms. Ja pagalmā atrodas liels koks, atpūtas stūrīti vari iekārtot zem tā zariem - nebūs jāuztraucas pie noēnojumu spožajos saules staros un tā būs iespēja atrasties vēl tuvāk dabai.

Pievieno funkcionālos elementus

Foto: Shutterstock

Varbūt esi domājis par āra virtuves iekārtošanu? Tā noteikti atvieglotu vieglas maltītes pagatavošanu dārzā un radītu mājas pavarda sajūtu arī zem klajas debess. Vari apsvērt arī pastāvīgas ugunskura vietas iekārtošanu - ap to varēs salikt krēslus, pulcēt ģimeni un draugus, lai pavadītu kopā laiku un pārrunātu dienas notikumus.

Dārza mēbeles ir neaizstājamas

Foto: Shutterstock

Dārza mēbeles būtu jāizvēlas ērtas, stabilas un viegli kopjamas. Ieplāno vietu arī viesiem, lai viņi justos gaidīti un izbaudītu ciemošanos. Padomā, ko pagalmā vislaprātāk dari - lasi grāmatu, pusdieno vai vienkārši ļaujies pēcpusdienas snaudai. Tam pielāgo arī dārza mēbeles!

Neaizmirsti par dekoratīvajiem elementiem

Foto: Shutterstock

Izvēloties dārza mēbeles, padomā par krāsām, kuras vislabāk iederēsies konkrētajā vidē. Nebaidies no krāsu akcentiem un eksperimentēšanas. Ja savā izvēlē esi konservatīvs, tad dzīvīgumu dārzā palīdzēs ienest aksesuāri - krēslu paliktņi, spilveni, krāsaini galdauti un salvetes.

Lai dzīvo zaļumi!

Foto: Shutterstock

Lai arī koki un krūmi ir tepat ar roku aizsniedzami, tomēr padomā, kā vari apzaļumot savu atpūtas zonu. Tās var būt ziedošas puķes podos vai vienkārši vīteņaugi. Vari iekārtot puķu dobes vai, gaidot ciemiņus, vāzēs kārtot grieztos ziedus no sava dārza.

Iekārto stūrīti vienīgi sev

Foto: Shutterstock

Tas var būt vienkārši paēnā iekārts šūpuļtīkls, kurā atvilkt elpu pēc garas dienas, vai krēsls ar mazu galdiņu, pie kura dzert rīta kafiju un lasīt laikrakstu. Padomā, kas tev visvairāk nepieciešams un atvēli tam vietu un laiku savā ikdienas skrējienā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!