Foto: Shutterstock
Aplūkojot interjera žurnālus, reti kuram lasītājam rodas jautājums – kā šāds ideāli iekārtots dzīvoklis vai māja izskatīsies pēc apmēram gada? Laika gaitā telpas piepildās ar lietām un dažādiem priekšmetiem, kas interjerā it nemaz neiederas.

"Delfi Dom&Sad" uzskaita lietas, kas var piedrazot pat visskaistāko un pārdomātāko interjeru.

  • Kam viesi mājoklī pievērš vislielāko uzmanību un ko nemaz neievēro, lasi šeit.

Rotaļlietas. Bērna klātbūtni mājoklī ikviens var redzēt pat ar neapbruņotu aci, jo katrā kaktiņā ir pa rotaļlietai, mantiņai, grāmatai un citām bērnu lietām. Vecāki piekritīs, ka bērnu vēlme pēc jaunām mantiņām ir liela, bet cīņa ar kārtības ievērošanu ir visai sarežģīta. Kāpēc un cik daudz mantu vajag zīdainim, lasi šajā rakstā. Savukārt šeit vari uzzināt, kāpēc bērni lauž rotaļlietas.

Daudzi piekritīs, ka arī ceļojumu suvenīri nereti mēdz sagādāt galvassāpes, jo tiem īsti nav pielietojuma. Problemātiski ir arī tādi suvenīri, kurus atved draugi vai radinieki, bet tie ir bezgala bezgaumīgi, kā arī interjerā neiederīgi. Ja vien tiem nav atvēlēts speciāls plauktiņš, tad suvenīri sāk pārņemt visu mājokli. Plaukts, protams, ir labs risinājums, bet arī tam reiz beigsies kapacitāte, tāpēc nepieciešams atlasīt un izvērtēt tos suvenīrus, kurus patiešām ir vēlme paturēt.

Полки-дисплеи Samling у Вас дома.

Jā, protams, sadzīves ķīmija un kosmētika ir daļa no mūsu ikdienas, tāpēc ar to ir jāsamierinās, bet interjerā tā var radīt katastrofu. Visas krāsainās pudeles un arī kastītes labāk glabāt slēgtos skapīšos vai groziņos, lai tās nebūtu redzamas un neradītu nekārtīgu kopējo iespaidu.

Interjeru var sabojāt ne tikai iepriekš minētās lietas, bet arī gultas veļa. "Ideālajā" interjerā gultas veļai jābūt baltai, melnai vai zaļai. Vārdu sakot, tai jābūt vienkrāsainai, jo visas raibās "puķītes un zvēriņi" telpā veido šķietamu nekārtību. Neliela viltība tiem, kas nevēlas dzīvot kā viesnīcā (gultas veļas izvēles ziņā), – situāciju par labu vērsīs skaists gultas pārklājs, kurš nosegs "nepareizās krāsas" palagus un pārvalkus. Šajā rakstā varēsi izlasīt rokasgrāmatu gultas veļas izvēlē.

Автор: Finley Yves LLC - Больше фото дизайна интерьеров: спальни

Perfekta virtuve, kurā uz virsmām nav mazās sadzīves tehnikas un pārtikas produktu – tas, protams, būtu dizaineru sapņu īstenojums, bet būsim reāli, dzīvē tā nenotiek. Atbrīvoties no tiem nevar, bet tos var glabāt slēgtos plauktos. Atceries vienmēr pēc gatavošanas vai maltītes produktus un rīkus nolikt tiem paredzētajās vietās, lai vienmēr virtuve būtu un izskatītos kārtīga.

Priekšnams allaž bijis vieta, kur aktīvi cīnās haoss un kārtība, un, jo vairāk iemītnieku (un jo mazāk viņiem gadu), jo lielāka iespēja, ka uzvarēs haoss. Arī šajā telpā ir viens efektīvs universālais padoms, kas minēts ne reizi vien, – mazāk vaļējo pakaramo un āķu, vairāk slēgtu skapju virsdrēbēm. Savukārt daudzo kurpju, kroseņu un zābaku "savaldīšanai" ieteicamākais risinājums – atsevišķs stūris un vēlams arī īpašs apavu plaukts vairākos līmeņos. Svarīgākais – lai to būtu ērti tīrīt, ņemot vērā mūsu klimatu, uzsver "Delfi Dom&Sad".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!