Foto: Shutterstock
Kamēr vieni argumentē, ka mazās telpās nav daudz vietas nedz mēbelēm, nedz arī pašiem mājiniekiem, citi saka pretējo – dzīve mazās un šaurās telpās ir pat mājīgāka.

Iedvesmojoties no portāla "The Spurce" ieteikumiem, atklāsim, kādi ir iemesli, kāpēc dzīve mazās telpās ir daudz labāka.

  • Pamatotus iemeslus, kāpēc šaurībā dzīvot ir labāk nekā mājā, lasi šeit.

Mazās telpas ir daudz omulīgākas. Dzīvei mazās un šaurās telpās ir vairākas priekšrocības – tajā skaitā arī to ir vieglāk padarīt mājīgāku, jo lielā telpā būs nepieciešamas vairākas detaļas, lai radītu omulīgu atmosfēru. Mazās telpas omulīgākas varēsi padarīt vien ar dažādām mīkstām segām, plediņiem, spilveniem, svecēm un citiem nieciņiem. Turklāt šādas telpas ir arī izdevīgāk iekārtot tieši no finansiālā viedokļa. Telpas parasti cenšas nepieblīvēt ar liekām mēbelēm un lieliem dīvāniem, kas izmaksā krietnu naudas summu. Tāpat arī komunālie maksājumi un dzīvesvietas izmaksas būs krietni mazākas.

Telpā vieglāk organizēt kārtību. Mazā mājoklī visam jābūt praktiski novietotam un kompaktam. Šeit nav daudz vietas, lai izpaustos un novietotu lietas. Tā kā mazu un šauru telpu iekārtošana ir visai izplatīta aktualitāte, ''Tava Māja'' apkopoja laika gaitā veidotos padomrakstus, kur šai problēmai piedāvāti dažādi risinājumi. Tos vari lūkot šeit.

Mazu dzīvokli ir vieglāk tīrīt un uzkopt. Šim apgalvojumam noteikti daudzi piekritīs, jo lielu telpu uzkopšana prasa krietni ilgāku laiku. Kurš gan vēlas pavadīt vairākas stundas, lai sakoptu savu dzīvesvietu?

Minimālisma uzvara – to viennozīmīgi var teikt par mazu telpu iekārtojumiem, jo tie parasti netiek pārblīvēti. Mazajos mājokļos mūsdienās daudzi savā cenšas ienest skandināvu stila vēsmas, kuras raksturo atturīgums, lakonisms, gaišs fons, tīrās līnijas un elegantie akcenti.

Ja arī tu esi mazo telpu un dzīvesvietu piekritējs, tad iedvesmas devu vari pasmelties arī no "Tava Māja" stāstiem par neticami mazām telpām, kurās ir visas ērtības. Šeit varēsi izlasīt četrus stāstus, kas varbūt iedvesmos arī tevi, izmēģināt vai kaut nedaudz piekopt minimālisma dzīvesveidu.

Lūk, vairāki iedvesmojoši mājokļa iekārtojumi no "Instagram" lietotājiem, kuros visa iedzīve ir mazās telpās:

View this post on Instagram

A post shared by ᴀʀᴄʜɪᴛᴇᴄᴛᴜʀᴀʟ ʙᴜᴢᴢᴇʀ (@archbuzzer) on Nov 6, 2018 at 10:09am PST

Ja tas ir studijas tipa dzīvoklis, tad virtuvi no pārējās telpas var atdalīt arī ar kādu dekoratīvu sienu.

View this post on Instagram

A post shared by @apartamentopequeno on Nov 17, 2018 at 2:44am PST

Balta krāsa telpas padarīs elegantākas, kā arī tā vizuāli paplašinās telpu.

Šis telpas iekārtojums būs visai drosmīgs, bet telpu var sadalīt arī ar caurspīdīgu sienu. Šajā gadījumā tā ir guļamistaba, kas ir redzama kā uz delnas.

View this post on Instagram

A post shared by small and functional (@smallandfunctional) on Nov 18, 2018 at 3:33am PST

Risinājums var būt arī telpas dalīšana divos līmeņos. Protams, to vien var darīt tādā gadījumā, ja griestu augstums to atļauj. Telpā var ierīkot trepes, kas ved uz otro stāvu, kur, piemēram, ir guļamzona.

View this post on Instagram

A post shared by Homes|House|Luxury|Mansions (@grand_interiors_) on Oct 3, 2018 at 6:10am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!