Foto: Shutterstock
Kā ik gadu ierasts, arī šogad krāsu uzņēmums ''Pantone'' ir izsludinājis divas šī gada aktuālās krāsas. Šogad par šī gada krāsām ir pasludināti toņi "Rozā kvarcs" (Rose Quartz) un "Dzidri zilais" (Serenity), kas simbolizē mieru un labklājību. Veikalu tīkla ''K-rauta'' interjera konsultante Alīna Eglīte iesaka papildināt mājokļa interjeru ar aktuālajām krāsām aksesuāros, piemēram, spilveniem, lampām, aizkariem un paklājiem, kā arī tapetēm vai flīzēm.

Ik gadu bija ierasts izvēlēties vienu krāsu, taču šoreiz ''Pantone'' izvēlējies veselus divus toņus - "Rozā kvarcu" un "Dzidri zilo". Rozā ir pārliecinoši maigs tonis, kas izsaka līdzjūtības un nosvērtības sajūtu.

Savukārt "Dzidri zilais" ir tīrs, viegls un nomierinošs, gaisīgs kā zilās padebess plašumi.

Viesistabā elegantu izskatu piešķirs šo abu toņu sienu krāsojums radošā izpildījumā vai arī tapešu sakombinējumi, klāt papildinot interjeru ar saskaņotiem aksesuāriem, stāsta interjera konsultante, uzverot, ka "Rozā kvarca" un "Dzidri zilais" tonis labi izskatās visdažādākajos materiālos – matētos, spīdīgos un arī ar metālisku spīdumu.

Šie toņi viegli kombinējami ar zaļajiem, violetajiem, purpura, ceriņkrāsas, piesātināto brūno toni un ar visiem dzeltenajiem un rozā toņiem.

Interjera konsultante ir pārliecināta, ka "Rozā kvarca" un "Dzidri zilā" toņu izvēle neliks vilties, to izmantojot pat lieliem interjera objektiem.

"Gaišie toņi nepadarīs priekšmetus masīvus, bet viegli pieskaņotus kopējam stilam. Guļamistabai un citām telpām lielisku vizuālo izskatu piešķirs krāsu pieskaņošana iebūvējamo skapju durvīm. Savukārt vannasistabai krāšņu izskatu radīs flīzes no vienotas kolekcijas ar dažādiem dekora elementiem, kuras ir iespējams izvietot visdažādākajos veidos un kombinācijās," stāsta Alīna Eglīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!