Foto: stock.xchng
Ir vairāki paņēmieni, ar kuru palīdzību mājoklī iespējams nodrošināt tīru, svaigu un aromātisku gaisu. Kādi? To uzzini turpinājumā!

1. Lai telpās būtu patīkams, svaigs gaiss, svarīgi parūpēties, lai visi auduma priekšmeti un mēbeles būtu tīras. Regulāri jāatceras iztīrīt gan gultas pārklājus, gan paklājus, gan aizkarus! To rūpīga kopšana palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamas smakas, ko rada gan audumā uzkrājušies netīrumi, gan putekļi.

2. Tad, ja aicini mājās viesus, pagatavo kaut ko gardu - šādi virtuvē ienesīsi brīnišķīgu aromātu. Vienīgi atceries, ka tad, ja virtuve apvienota ar dzīvojamo istabu, ēdiena aromāts iesūksies un saglabāsies arī auduma mēbelēs un aizkaros! 

3. Ļoti patīkamu smaržu mājās ienesīs arī ziedi un istabas augi. Lieliska griezto ziedu izvēle ir rozes, bet to vietā vari izvēlēties arī jebkuras citas sev tīkamas, aromātiskas puķes.

4. Vēl savā mājoklī vari izmantot gaisa atsvaidzinātājus. Tomēr tos lietojot, esi piesardzīga! Pirmkārt, jāuzmanās, lai smarža nebūtu pārāk intensīva un nomācoša un, otrkārt, jārauga, vai izvēlētais gaisa atsvaidzinātājs kādam no ģimenes locekļiem neizraisa alerģiju!

5. Lai dzīvojamajās telpās mazinātu netīkamu aromātu, zem gultām, dīvāniem un atpūtas krēsliem trauciņos vari novietot dzeramo sodu. Tā absorbē smakas, līdz ar to, palīdz nodrošināt svaigu gaisu. Tā ir lēta un efektīva metode, kuru vērts izmēģināt!

6. Vēl viens vienkāršs paņēmiens, kā neitralizēt nevēlamas smakas, ir telpās izvietoti kaltēti garšaugi. Tie nodrošinās dabisku aromātu!

7. Tāpat patīkamu smaržu sniegs aromātiskās sveces un vīraka kociņi.  Parafīna sveču vietā vari izvēlēties vaska sveces - tās izdalīs patīkamu aromātu.

8. Glīts un vienlaikus aromātisks telpas dekors var būt arī sažāvētu ziedlapiņu un garšvielu maisījums, kas ievietots stikla traukā. To vari novietot jebkurā telpā, arī vannas istabā vai tualetē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!