Foto: Shutterstock
Gluži tāpat, kā tas ir ar dziesmām, kas asociējas ar kādu cilvēku, arī krāsām ir savs stāsts, ko atminamies katru reizi, kad to ieraugām. Kopš juvelierizstrādājumu brends ''Tiffany&Co'' sāka izmantot šo krāsu, tā visiem asociējas tieši ar šo smalkumu un sievišķību, tāpēc nereti krāsa tiek izvēlēta kāzās, vecmeitu ballītēs, smalkos pasākumos, kā arī – interjerā.

Viena no populārākajām izvēlēm, kur ieviest šo krāsu, ir tieši vannasistaba. Gaisīgums, gaišums un maigums, ko rada krāsa, ir ideāli piemērots šai telpai.

Šīs krāsas priekšrocība ir tā, ka nav vienas noteiktas telpas, kur tā piestāvētu vislabāk. Guļamistabā ar veiksmīgiem krāsu salikumiem, piemēram, pelēku un baltu, var radīt noformējumu, kas labpatiks gan sievietēm, gan vīriešiem, un maigais tonis itin nemaz nešķitīs bērnišķīgs.

Lūk, vēl viens veiksmīgs piemērs ar krāsas klātbūtni guļamistabā! Interesanti, ka šajā interjerā maigi zilā krāsa izmantota griestos, lai skatiens no gultas būtu gluži kā pret saulainas vasaras dienas debesīm.

Klasiska izvēle, protams, ir kombinēt šo gaisīgo toni ar balto, šāds salikums vienmēr izskatīsies eleganti.

Dizaineri veiksmīgi pierādījuši šīs krāsas gaumīgumu. Vai tas būtu salikums ar gaišākām vai tumšākām krāsām, vai arī dažādiem metāliskiem elementiem – sudrabu, zeltu, varu vai spoguļa virsmu, gala rezultāts vienmēr izskatīsies spoži.

Lai arī valda uzskats, ka gaiši zila krāsa rada vēsu sajūtu telpā, Tifānijas zilā nokrāsa piešķir siltu un saulainu noskaņu, tāpēc tā jo īpaši labi piestāv vannasistabām.

Smalko asociāciju krāsa ir ļoti pateicīga kombinēšanai, turklāt reti kurai krāsai tā nepiestāvēs. Virtuvē tā var būt kaut neliela starpsiena vai aksesuāri, bet komplektā ar dabīgo koka krāsu, izveidosies harmonisks salikums, kurā lieliski izcelsies katrs tonis.

Smalkās krāsas cienītāji to var izvēlēties arī interjera aksesuāros.

Drosmīgāka interjera veidotāji krāsu var izvēlēties pat virtuves fasādēs – arī šāda izvēle attaisnos gaumīgās krāsas klātbūtni.

Kāds varbūt domās, ka gaiši zila virtuves iekārta būs pārlieku spilgta vai nomācoša, taču šis piemērs pierāda, ka tā eleganti izskatās arī lielākos laukumos, un arī virtuvē.

Ja nu tomēr šķiet, ka lielos laukumos krāsa būs par daudz, tad kā toni aksesuāriem to noteikti var izmantot, turklāt gaisīgā noskaņa piestāvēs jebkura stila interjeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!